Over ons

Locatie Middelburg Faktor Civil Engineering

Faktor Civil Engineering is een full-service constructiebureau dat zich richt op het ontwerpen, berekenen en tekenen van bouwkundige constructies. Met ruim 35 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in totaaloplossingen voor beton-, hout- en staalconstructies.

Constructiebureau Utiliteitsbouw Faktor Civil Engineering 550x400

Onze opdrachtgevers

Dat Faktor Civil Engineering kwalitatief werk verzorgd, bevestigd de trouwe klantenkring waarvoor wij met regelmaat opdrachten mogen uitvoeren. Wij zijn onder meer werkzaam voor architecten, aannemers, industrie en particulieren. De opdrachten lopen uiteen van verbouwingen van bestaande panden, tot de realisatie van vaste bruggen en complete bedrijfspanden.

Waar de architect zorgt voor het algemene ontwerp, zo is het de taak voor het constructiebureau om de draagconstructie van het bouwwerk te berekenen en uit te werken. De constructie zal tijdens zijn levensduur bestand moeten zijn tegen allerlei belastingen. Daarnaast analyseren wij bestaande constructies en bieden wij funderingsadvies.

Of u nu een architect bent, een aannemer, in dienst van een industrieel bedrijf of een particulier, u bent bij ons aan het juiste adres.

Werknemer Faktor Civil Engineering Middelburg Zeeland

Werkvelden

  • Woning- en appartementenbouw
  • Utiliteitsbouw, zoals bedrijfspanden, scholen en kerken
  • Ondersteunende constructies voor (chemische) industrie
  • Vaste voetgangers- en fietsenbruggen
  • Constructies voor nutsvoorzieningen zoals schakelstations en pompgebouwen
  • Productietekenwerk voor staalconstructies (werkplaatstekeningen incl. lijsten en nc-files)
Banner Slot Oostende Project Faktor Civil Engineering Constructiebureau Zeeland Middelburg

Projecten

Bekijk een selectie van onze gerealiseerde projecten om een indruk te krijgen van wat wij voor u kunnen betekenen.

Projecten
Faktor Civil Engineering Constructiebureau Modeleur 550x400

Geavanceerde software

De statische berekeningen voor constructies doen wij onder andere met behulp van de Scia Engineer rekensoftware. Daarbij is het mogelijk om constructies uit tekensoftware Revit of ifc-bestanden van derden te importeren. Berekeningen en toetsingen worden door ons  volgens de meest recente, geldende Eurocodes uitgevoerd.

Voor het tekenwerk maken wij gebruik van 3D-tekensoftware Revit en Tekla. Onze tekeningen worden uit één 3D-model gegenereerd, waardoor onderdelen goed op elkaar aansluiten. Het is mogelijk om met architecten, installatiebedrijven en toeleveranciers samen te werken in één 3D model. Dit biedt consistente gegevens en minimaliseert zodoende de kans op fouten. Een efficiëntere samenwerking in de keten zorgt voor een vermindering van de kosten.