Specialismen

Wanneer u een opdracht bij Faktor Civil Engineering neerlegt kunt u er op vertrouwen dat onze specialisten actief met u meedenken over een ontwerp. Op het gebied van praktische uitvoerbaarheid voor montage, maar ook op gebied van toegankelijkheid voor het later onderhoud. Onze VCA-gecertificeerde medewerkers hebben uitvoerige kennis van de lokale industrie en bedrijvigheid.

Faktor Civil Engineering is een full-service constructiebureau dat zich richt op het ontwerpen, berekenen en tekenen van bouwkundige constructies. Met ruim 35 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in totaaloplossingen voor staal-, beton- en houtconstructies.

Staalconstructies

Faktor Civil Engineering munt uit in het berekenen en tekenen van bouwkundige staalconstructies. Wij hebben met name een ruime ervaring draagconstructies voor de utiliteitsbouw en industrie, woning- en appartementenbouw en vaste voetgangers- en fietsersbruggen.

Tekeningen worden uitgewerkt tot werkplaatstekeningen, compleet met stuklijsten en de aansturing van zaag- en boorstraten.

In 2006 werd de Staalprijs voor utiliteitsbouw in ontvangst genomen. De prijs werd toegekend voor de berekeningen van het geluidsscherm met geïntegreerde autoshowroom langs de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.

Constructiebureau Faktor Specialismen Betonconstructies

Betonconstructies

De kennis binnen Faktor Civil Engineering op het gebied van berekenen en tekenen van betonconstructies is groot. Faktor heeft ervaring met funderingen, kelders, vloeren, spanten, wanden, kolommen, enzovoorts.

Beton is een duurzaam bouwmateriaal dat bijzonder veel mogelijkheden heeft. Het wordt daarom veel gebruikt bij bouwprojecten in Nederland. Een betonconstructie is onder meer goed voor het zogenoemde thermisch en akoestisch comfort en de vochthuishouding. Bovendien vermindert een betonconstructie trillingen en is het erg brandveilig.

Indien gewenst tekenen wij de betonconstructie volledig uit op werktekening niveau.

Constructiebureau Faktor Specialismen Houtconstructies

Houtconstructies

Ook op het gebied van houtconstructies zetten de medewerkers van Faktor Civil Engineering hun kennis en ervaring in om tot gedegen berekeningen en tekeningen te komen.

Ondanks dat hout in verhouding tot beton en staal minder gunstige eigenschappen bevat, kan het uitstekend worden toegepast voor constructieve doeleinden.

Praktijk en theorie liggen bij houtconstructies soms ver uit elkaar op rekenkundig vlak. Onze ruime praktische kennis komt daarbij uitstekend van pas om een goed en effici├źnte constructie te kunnen overleggen.