Over het project

Eind 2015 werd begonnen aan een grootschalige restauratie van de monumentale resten van het slot en de vernieuwing van de delen die bouwtechnisch niet te handhaven waren. Het project betrof een verbouwing tot horecabedrijf met onder meer een bierbrouwerij, café, restaurant en winkel.

Klant
Rothuizen Architecten
Locatie
Slot Oostende, Goes
Disciplines
Ontwerpen, berekenen en tekenen

Faktor Civil Engineering verzorgde de ontwerpen, berekeningen en tekeningen voor de bouwkundige plannen van Rothuizen architecten. Het monument met zijn schitterende kelder met gewelven en de erboven gelegen Ridderzaal zijn gerestaureerd en voorzien van een nieuwe houten kapconstructie met eikenhouten spanten. Daarnaast zijn aan drie zijden aanbouwen gerealiseerd die het karakter van het monument benadrukken. Hierin zijn nu een winkel, enkele zalen, een dakserre en een bierbrouwerij gevestigd.

Feyter Civil Enginering Slot Oostende Goes (14)

Over Slot Oostende

Slot Oostende is een historische en unieke plaats in de oude binnenstad van Goes. Het slot is een belangrijk onderdeel van de Goese geschiedenis; mogelijk is het één van de vroegst bebouwde plekken van de stad. Het kasteel stamt in zijn eerste vorm uit de twaalfde eeuw. In de volgende eeuwen worden binnen de ringmuur verschillende gebouwen gebouwd.

Tot 1747 blijft het kasteeltje het bezit van verschillende adellijke families. In dat jaar wordt het verkocht aan de Raad van State die het verbouwd tot hospitaal. In 1750 krijgt het complex de bestemming van herberg en vanaf dat jaar zal het altijd een horeca bestemming houden. In deze periode zijn grote delen van het slot gesloopt en vervangen door een bioscoopzaal en foyer.