Over het project

De robot lasmachine voor Kraker Trailers in Axel is een perfect voorbeeld van innovatieve machinebouw. De machine is onderdeel van een compleet nieuwe productielijn voor de productie van een nieuw, innovatief trailerconcept: Een trailer die in onderdelen wordt vervoerd en op de plaats van bestemming wordt gemonteerd. Tevens is de trailer lichter, sterker en kostenefficiƫnter dan de traditionele trailers.

Klant
Kraker Trailers
Locatie
Axel
Disciplines
Machinebouw, Robotica

Automatisering van het productieproces

De robot lasmachine is ontwikkeld voor de productie van de aluminium trailerwanden. Deze trailerwanden worden samengesteld uit wandsegmenten. Omdat de wanden een grote diversiteit hebben aan afmetingen en coniciteit, is het positioneren van de onder- en bovenprofielen een lastige klus. Daarom is er voor gekozen om een Yaskawa robot in de machine te integreren, waarmee het positioneren van de wandsegmenten helemaal is geautomatiseerd.

Na het positioneren wordt het geheel hydraulisch in elkaar geklikt. Alle naden worden vervolgens gelast door de lasrobot. Het automatische lasnaad-volgsysteem in het lasportaal vindt de lasposities en volgt de naden tijdens het hele proces. De wand wordt daarna in zijn geheel gekeerd om ook de andere zijde automatisch te lassen.

De automatisering van het productieproces maakt het mogelijk zeer efficiƫnt te werken en de hoge kwaliteit te garanderen die de klanten van Kraker Trailers gewend zijn.