Terberg Terminal Trekkers

Terberg YT203 EV elektrische terminal trekker

Als partner van Terberg biedt Feyter Forklift Services u terminal trekkers voor uiteenlopende toepassingen: voor transport in de havens, industrie, distributiecentra, etc. De trekkers worden onderverdeeld in 2 series: RT en YT.

Maatwerk

Hoewel de basisontwerpen gestandaardiseerd zijn, kan elke Terberg terminal trekker op vele punten worden aangepast aan de wensen van de klant. Zo zijn er diverse opties voor de motor, versnellingsbak en assen om de trekker voor uw toepassing te optimaliseren. Bovendien kunt u onderdelen kiezen waar uw onderhoudswerkplaats bekend mee is.

Terberg YT terminal tractor 3

Terberg YT trekkers

De 4×2 aangedreven YT terrein trekkers (Yard Tractors) van Terberg zijn ontworpen voor het transport van zeecontainers en andere zware ladingen op haven terminals en het rangeren van opleggers in distributiecentra en depots. De YT trekkers beschikken over een comfortabele, ruime cabine met ergonomische, vaste bestuurdersstoel.

Terberg introduceerde eind 2019 haar nieuwste generatie YT trekkers. Deze nieuwe serie is ontworpen voor de toekomst en geschikt voor elke aandrijftechniek: Stage 5 gecertificeerde dieselmotoren, elektrische aandrijving en – iets later – waterstof / brandstofcel aandrijflijnen. Daarnaast vormen de trekkers ook de nieuwe basis voor het geautomatiseerde AutoTUG systeem van Terberg.

Terberg RT Trekker industriële toepassing

Terberg RT trekkers

De Terberg RT trekkers zijn specifiek ontworpen voor toepassingen in havens. Het robuuste ontwerp, zijn 4×4 aandrijving en ErgoTurn 180 graden draaibare bestuurdersstoel – voor eenvoudig vóór- en achteruit rijden maakt de machine uitermate geschikt voor de zware toepassing op haventerminals.

Naast de havens is de Terberg RT ook geliefd in de industrie. De krachtige 4×4 aandrijving maakt deze machines ideaal voor het trekken van zeer zware ladingen. Zelfs op steile hellingen, zoals dat bij RoRo inzet het geval is.

Over Terberg

Het familiebedriif Terberg in Benschop bestaat al sinds 1869, inmiddels met de 4e generatie aan het roer. Het oer-Nederlandse bedrijf heeft zich in al die jaren gespecialiseerd in de productie van Terminal, RoRo en Yard Trekkers. De Terberg producten worden met name ingezet in de havens, de logistiek en de industrie. Als trendsetter in deze markt speelt Terberg voortdurend in op de vraag van de klant met innovatieve oplossingen en hoogwaardige producten. De hoge kwaliteit en de zorgvuldige aftersales hebben van Terberg een grote internationale speler gemaakt, actief in meer dan 120 landen.

Joint Venture Feyter en Terberg

Dat Feyter en Terberg nauw samenwerken werd in 2021 nog eens dik onderstreept. In augustus 2021 werd het bedrijf Terberg Tractores Iberia opgericht. Dat bedrijf is een joint venture tussen Feyter Group en Royal Terberg Group om Terberg-klanten in Spanje en Portugal beter van dienst te kunnen zijn.

Eric van ’t Westeinde – eigenaar van de divisie Forklift Services van Feyter Group – is algemeen directeur van Terberg Tractores Iberia. Eric heeft 35 jaar ervaring in de goederenbehandeling en is al sinds 2010 actief op het gebied van Port Equipment in Spanje en Portugal.