Kopen, huren of leasen?

Wanneer u een heftruck, magazijntruck, verreiker of andere machine nodig heeft, dan heeft u de keuze om deze te kopen, te huren of te leasen. De aanschaf van machines voor uw intralogistiek is een flinke investering. Steeds vaker zien wij dat het niet de voorkeur heeft om zo’n aanslag op het vermogen te doen. Huur en lease zijn dan uitstekende alternatieven, met elk hun eigen voordelen. Welke het meest interessant is hangt volledig af van uw wensen en bedrijfssituatie.

Een machine kopen

De aankoop van machines is interessant wanneer u voldoende financiële middelen heeft en deze vrij wilt maken voor de betreffende investering. U bent bij aanschaf direct eigenaar van de machine waardoor u enkele belastingvoordelen geniet. Zo geniet u onder bepaalde omstandigheden van investeringsaftrek en zijn de afschrijving en rente aftrekbaar. Daarnaast bent u als eigenaar flexibel. U bepaalt zelf hoe lang u een machine behoudt en wanneer u hem verkoopt.

Maar er kleven ook nadelen aan het aanschaffen van uw logistieke machines. Er dient immers een behoorlijk investering te worden gedaan. Dat geld zou u ook in andere bedrijfsactiviteiten kunnen investeren. Daarnaast draagt u zelf alle risico’s. Verkoopt u de machine en valt de verkoopopbrengst tegen, dan dient u zelf het verschil met de boekwaarde als verlies te nemen. Een wellicht nog groter risico zijn de kosten aan onderhoud en reparaties na de garantieperiode. U kunt er daarom ook voor kiezen om de benodigde heftruck, verreiker of andere machine te huren of te leasen.

Een machine leasen

Wilt u niet in één keer een grote investering doen en / of wilt u de risico’s beperken? Dan kunt u kiezen voor lease. Wij onderscheiden Financial Lease en Operational Lease. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid voor sale-and-lease-back constructies. Hierbij kopen wij uw machine(s) en leasen wij deze direct aan u terug, waarmee u kapitaal kunt vrij maken voor andere investeringen.

 

Een machine huren

Om de aankoop of lease van een machine rendabel te maken, heeft u er het hele jaar voldoende werk voor nodig. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld bij seizoensgebonden werk, dan is het huren van machines economisch vaak interessanter. Met korte termijn inhuur kunt u heel snel over de juiste machine beschikken die u op dat moment nodig heeft. Maar huren heeft zeker nog meer voordelen.

Bij Feyter Forklift Services kunt u terecht voor het huren van magazijntrucks, heftrucks, verreikers, hoogwerkers, terminal trekkers en container handlers.

Ga direct naar: