Banner Industrie Logistiek 1100x541

Staal-, beton- en houtindustrie

Industrie is een bijzonder veelzijdig begrip. Wat ons betreft steekt er toch 1 begrip overal bovenuit die het logistieke werk in ieder type industrie kenmerkt, en dat is: Veiligheid.

Meer weten?

Jari Maljaars

Key Accountmanager

Veiligheid

In de meeste gevallen wordt gewerkt met uitzonderlijk grote en/of zware ladingen. Om die veilig te transporteren is een extra focus op veiligheid van groot belang.

Dankzij onze locaties in industriële gebieden als Vlissingen-Oost, de Kanaalzone van Terneuzen naar Gent en de Rotterdamse haven hebben wij een ruime ervaring opgebouwd met klanten in zowel de lichte als de zware industrie.

Kalmar Dcg180 18 Ton Big Forklift Zware Heftruck Steel Coils

Staalindustrie

In de zware omstandigheden van de staalindustrie is behoefte aan robuuste en betrouwbare heftrucks. Vaak met een grote hefcapaciteit en voorzien van voorzetapparatuur om omvangrijke ladingen, pijpen of platen op te kunnen pakken, te draaien of te kantelen.

Kalmar bouwt zijn heftrucks met de zware omstandigheden in deze sector inhet achterhoofd. De heftrucks van de Zweedse producent combineren een ongeëvenaarde robuustheid met zeer precieze bediening, hoog comfort en een panoramisch zicht. Met de omvangrijke, kostbare ladingen spreekt het belang van een comfortabele werkplek voor de bestuurder voor zich.

Meclift heavy-duty heftrucks

In situaties waarbij zware goederen verplaats moeten worden in krappe ruimtes bieden wij een aanvullende serie machines. Namelijk de super compacte, heavy-duty heftrucks van Meclift. De ML1612R en de ML1812R zijn uniek. De minimale hoogte van 2.27 cm en de breedte van 2.16 meter maken het mogelijk om met ladingen tot wel 18 ton in een zeecontainer te rijden.

CAT EP40-55 elektrische heftruck in de praktijk 10

Betonindustrie

Wat voor de staalindustrie geldt is ook van toepassing voor de betonindustrie. Van de in te zetten machines wordt verwacht dat zij robuust en betrouwbaar zijn. De omstandigheden, de ladingen en het terrein zijn vaak zwaar. De heftruck moet met al deze facetten om kunnen gaan.

Zowel de heftrucks van CAT en Mitsubishi (tot 5.5 ton) en Kalmar (tot 33 ton) komen om deze reden in aanmerking voor inzet in de betonindustrie.

Combilift Straddle Carrier

De betonindustrie is bij uitstek een branche waarbij soms hele grote en zware ladingen verplaatst moeten worden. Wanneer dat ook nog eens in een krappe omgeving moet gebeuren is een zware heftruck niet altijd de meest praktische oplossing. In zo’n geval kan de Straddle Carrier van Combilift in beeld komen.

De Combilift Straddle Carrier is een uiterst economische oplossing voor bedrijven die omvangrijke ladingen op eigen terrein moeten verplaatsen. De investering voor een Combilift SC is relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld reachstackers, empty container handlers, zware heftrucks of portaalkranen. Een snelle ROI is daarmee gegarandeerd.

Combilift Beton Industrie
Kalmar Medium Electric Forklift 08

Houtindustrie

Voor de verschillende toepassingen zijn verschillende oplossingen. Voor een pallethandel geldt in mindere maten dat zware hefcapaciteiten benodigd zijn. Des te belangrijker is de (semi)ruwterrein toepassing. Om deze reden zijn de Manitou M serie en MSI serie veelgebruikt bij deze bedrijven. Voorzien van een meervoudige vorkversteller hanteert u gemakkelijk vele pallets ineens, of juist brede / lange ladingen zoals planken en palen. De standaard accumulator in de hefmast zorgt er voor dat de ladingen beschermd worden tijdens het transport over ruw terrein.

Terugbelverzoek indienen

  • Licht a.u.b. uw vraag toe
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.