Banner Landbouw Veeteelt Manitou Verreiker 3 1100x541

Landbouw, veeteelt en tuinbouw

De eisen die in de agrarische wereld aan machines worden gesteld zijn zwaar. De inzet in het seizoen is hoog en juist dan moet de apparatuur natuurlijk probleemloos zijn werk doen. Niet voor niets heeft Manitou een aparte lijn verreikers ontwikkeld, specifiek gericht op de landbouw en veeteelt. Naast de Manitou verreikers zijn de knik- en schrankladers en ruwterrein heftrucks interessant, net als de robuuste (elektrische) heftrucks van Mitsubishi en CAT.

Marco Stapel Feyter Forklift Services

Meer weten?

Marco Stapel

Accountmanager Light Equipment Division

Manitou Verreiker Banner2

Divers machine aanbod

Ongeacht of u vee houdt, fruit teelt, of een akkerbouwbedrijf of loonbedrijf runt. Kenmerkend voor de agrarische sector is het divers aantal werkzaamheden. In het aanbod dat wij als dealer van Manitou, Mitsubishi en CAT bieden vindt u vrijwel altijd een geschikte machine.

Manitou MLT verreikers

Met de MLT serie biedt Manitou verreikers die voor de volle 100% zijn ontworpen met de eisen en omstandigheden in de landbouw en veeteelt in het achterhoofd. De serie bestaat uit 13 verschillende modellen, variërend in hefvermogen van 2500 tot 6100kg en in hefhoogte van 6 tot 10 meter.

Ieder model is in 3 configuraties te verkrijgen – Classic, Premium en Elite – waarbij de mate van opties en comfort variëren.

Uitkuilbak Manitou Verreiker Veeteelt

De Manitou MLT verreiker is ook in de veeteelt een ideaal werkpaard om bij de vele werkzaamheden in te zetten. Voeg aan de verreiker een kuilvoerbak toe en u kunt de silage verdelen of de mengvoerwagen vullen. Met behulp van een hydraulische bezem als voorzetstuk maakt u de voergang snel weer schoon.

Andere handige werktuigen zijn bijvoorbeeld de diverse schepbakken, pelicaanbak, mestvorken, big-bag handlers, balenprikkers, enzovoorts.

Wisselen tussen de verschillende voorzetstukken is eenvoudig dankzij het standaard Easy Connect System (ECS) van Manitou, waarmee de hydrauliekleidingen eenvoudig drukvrij wordt gemaakt.

Manitou MLA Kniklader 6

Manitou knikladers

Voor wie een verreiker een maatje te groot is en met een kleinere machine uit de voeten kan, is de serie Manitou knikladers een interessante optie. Ook dit zijn echte multifunctionele werkpaarden. Met hun brede keuze aan aanbouwdelen worden ze ingezet op landbouwbedrijven, veeteeltbedrijven, maneges, enzovoorts.

Met hun kniksysteem zijn de knikladers zeer wendbaar. In combinatie met de compacte afmetingen zijn de machines in de meest krappe plaatsen in te zetten.

Manitou heeft een serie van 8 verschillende knikladers waarbij het hefvermogen varieert van 666 tot 4978 kg. Kies zelf voor een machine mét open of gesloten cabine en vele andere opties om het werk efficiënt en aangenaam te maken.

Manitou Buggy Mc Heftruck Tuinbouw

Tuinbouw

In de tuinbouw zijn met name de compacte machines erg praktisch, in de vorm van semi-ruwterrein heftrucks, knikladers of de compacte verreiker zoals de MLT-625. Met hun compacte afmetingen zijn ze ideaal om in krappe ruimtes te werken. Zo kunt u bijvoorbeeld de kisten met appels uit de boomgaarden halen zonder schade toe te brengen. De kleine draaistraal maakt dat u zeer wendbaar bent tijdens het werk.

Cat Elektrische Heftruck

Heftrucks voor transport op eigen terrein

Voor het transport van kisten of andere ladingen op eigen terrein voldoet meestal een meer industriële oplossing waarbij ruwterrein capaciteiten minder belangrijk zijn. Voorheen werd hierbij standaard gekozen voor een diesel of LPG aangedreven heftruck. Tegenwoordig is de elektrische heftruck een volwaardig alternatief geworden. De hedendaagse machines zijn uitstekend inzetbaar in zware omstandigheden waarbij ook buiten gewerkt moet worden; ook in slecht weer.

Met Mitsubishi en CAT bieden we een volledige serie, robuuste heftrucks met hefcapaciteiten van 1.5 tot 5.5 ton.

Financiering op maat

Met Manitou bieden we tevens meer dan alleen de machines. Manitou Finance heeft een scala aan financieringsoplossingen om u te helpen wanneer u bij voorkeur geen grote investering doet. Lease tegen interessante tarieven en word direct na het einde van het contract eigenaar van uw machine. Met de verlengde garantie is uw machine tot zes jaar of 6000 uur gedekt. Voor onderdelen, onderhoud en reparaties kunt blijvend rekenen op Feyter als uw dealer.