Veiligheidskeuringen

Keuring Service Monteur Feyter Forklift Services

Wilt u uw heftruck, een andere type intern transportmachine of uw magazijnstellingen laten keuren? Feyter Forklift Services is een erkend BMWT keurbedrijf. Neem contact met ons op en we plannen de keuring samen met u in. Waar mogelijk combineren wij deze keuring met het periodieke onderhoud, zodat onnodige stilstand tot een minimum wordt beperkt.

Gecertificeerde keurmeesters

Feyter Forklift Services is gecertificeerd BMWT keurbedrijf. De kwaliteit van onze keuringen wordt periodiek beoordeeld door het objectieve TÜV Nederland en steekproefsgewijs door een onafhankelijke instantie gecontroleerd. Met onze deskundige keurmeesters garanderen wij dat uw heftruck, verreiker, terminal trekker of ander logistiek materiaal na goedkeuring veilig is voor inzet.

Wij zijn gecertificeerd voor het keuren van onder meer de volgende machines:

  • Heftrucks
  • Magazijntrucks
  • Magazijnstellingen
  • Verreikers
  • Reachstackers
  • Terminal trekkers

BMWT Certificaat

Download de actuele versie van ons BMWT certificaat:

 

Waarom een veiligheidskeuring?

Werkgevers zijn op grond van de Arbo regelgeving verplicht hun intern transport materieel periodiek te laten keuren. Als werkgever bent u immers verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van het personeel bij het werken met logistiek materieel. Een veilige ondergrens voor de frequentie van de keuring is eenmaal per jaar. Keuringen worden uitgevoerd door een deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling.

Als resultaat van de keuring ontvangt de werkgever een keuringsrapport. Hiermee heeft u als werkgever voldaan aan uw wettelijke verplichting en voorkomt u dat u door de Arbeidsinspectie wordt beboet.

Bmwt Keuringsbedrijf Feyter Forklift Services

Wat is BMWT keur?

De BMWT-keur is een keuringsinstantie van fabrikanten, importeurs en hun dealers van bouwmachines, magazijninrichtingen, transportmiddelen en wegenbouwmachines. Met hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring is dit systeem van periodieke veiligheidskeuringen ontwikkeld.

Keuren van magazijnstellingen

Naast de keuringen van machines kunnen wij ook de veiligheidskeuring voor uw magazijnstellingen uitvoeren. De meeste werkgevers zijn er van op de hoogte dat heftrucks en ander mobiel materieel gekeurd moeten, maar minder bekend is het feit dat dit ook voor magazijnstellingen verplicht is.

Ondanks dat magazijnstellingen niet over slijtende, bewegende onderdelen beschikken, is de veiligheidskeuring wel degelijk belangrijk. In de praktijk gebeurt het nogal eens dat heftrucks of andere machines tegen de staanders van een stelling aanrijden. De stevigheid van zo’n staander kan daarmee verzwakken en zodoende een onveilige conditie van de magazijnstelling veroorzaken. Daarom is het belangrijk om uw magazijnstelling eens per jaar grondig na te laten kijken.

Bij het keuren van reeds in gebruik zijnde stellingen controleren onze keurmeesters onder meer op schades, scheefstand, ontbrekende onderdelen, aanwezigheid van aanrijdbeveiligingen en doorvalbeveiligingen. Desgewenst wordt een actuele tekening gemaakt van de stellingconfiguratie, zodat uw technisch dossier up-to-date is.

Bij nieuwe magazijnstellingen betekent de BMWT keuring een controle op montage en voorschriften volgens de NEN-5051 normering. Daarbij worden de stellingen voorzien van borden met draagkrachtgegevens en maximumbelastingen.