Banner Logistiek In De bouw

Machines voor de bouw

Kenmerkend voor logistiek materieel in de bouwsector is dat het vaak wordt ingezet op verschillende terreinen. Steeds op andere bouwplaatsen, maar ook op het eigen bedrijfsterrein. Iedere bouwplaats is anders, dus moeten machines liefst breed inzetbaar zijn. Vaak is er daarom behoefte aan compacte, multifunctionele machines.

 

Daarnaast is elektrificatie van het machinepark bij uitstek in de bouw van groot belang. Het aanbod van elektrisch aangedreven machines wordt dan ook steeds groter.

Marco Stapel Feyter Forklift Services

Meer weten?

Marco Stapel

Accountmanager Light Equipment Division

Voor bouwbedrijven en aannemers

De werkzaamheden van bedrijven in de bouwsector zijn heel uiteenlopend zijn. Maar ongeacht of u actief bent in de woningbouw, industriële constructie en / of civiele bouw of de afwerking, het verplaatsen van (zware) goederen is aan de orde van de dag. Zowel op het eigen bedrijfsterrein als op de uiteenlopende bouwlocaties.

Van zowel mens als machine wordt het nodige gevraagd. Ze moeten krachtig en robuust zijn. Vaak vindt de inzet plaats op onverhard tot ruw terrein. De machines van Manitou passen perfect in dit plaatje.

Manitou Mc Semi Ruwterrein Heftrucks In De Bouw

Manitou ruwterrein heftrucks

In de bouwsector zijn de verschillende Manitou (semi)ruwterrein heftrucks een veelgebruikte hulp. Met de M30 en M50 vierwiel aangedreven heftrucks van Manitou bieden we machines die ladingen van 3 tot 5 ton op ieder type terrein kunnen verplaatsen. Voor het íets minder zware terrein, daar waar compacte afmetingen misschien weer belangrijker zijn, zijn er de MSI en de MC semi-ruwterrein heftrucks.

Manitou Mt930 Verreiker In De Bouw

De verreiker als multifunctioneel werkpaard

Heeft u een machine nodig die niet alleen op ruwterrein uit de voeten kan om goederen te verplaatsen, maar ook een grotere hefhoogte biedt om deze goederen op hoogte te plaatsen? Of een machine met een groot voorwaarts bereik? Dan komt de Manitou verreiker in beeld.

De Manitou MT serie biedt specifiek voor de bouwsector ontwikkelde verreikers met een hefhoogte tot 18 meter. Maar ook zijn er de ultra compacte Manitou verreikers zoals de MT-420 of de MT-625, welke het voordeel van uitstekende wendbaarheid (hoge bodemvrijheid, 4-wiel aandrijving en 4-wiel besturing) combineren met compacte afmetingen. Daarmee kunnen deze machines door openingen van slechts 2 bij 2 meter en zijn ze inzetbaar op de meest krappe werkplaatsen.

Iedere Manitou verreiker kan worden voorzien van een breed aanbod aan voorzetstukken – kraanarmen, lieren, schepbakken, enzovoorts – waarmee het terecht is om ze de multifunctionele werkpaarden van de bouwplaats te noemen.

Manitou MRT2260 Roterende Verreiker Afstand Bestuurd 550 400

De roterende verreiker als heftruck, hoogwerker en kraan

Nóg breder inzetbaar dan de starre verreiker is de Manitou roterende verreiker. De machine kan worden gezien als een 3-in-1 concept en is inzetbaar als heftruck / verreiker, als hoogwerker en als compacte kraan.

De Manitou roterende verreikers – ofwel de Manitou MRT serie – zijn allemaal ruwterrein verreikers. Ze beschikken over vier aangedreven, vier gestuurde wielen, een grote bodemvrijheid en een continue rotatie.

Met een roterende verreiker bereikt u een groot werkveld zonder de machine te moeten verplaatsen en terwijl u wel het indrukwekkende laadvermogen behoudt. Dat geeft een boost aan uw productiviteit. Als u werkt met een MRT weet u zeker dat u profiteert van een grotere winstgevendheid, omdat u slechts één machine nodig heeft die meerdere vervangt. De roterende verreiker kan zowel op wielen als op stempels / stabilisatoren gebruikt worden.

Cat Elektrische Heftruck EP40 55 In De Bouw

Elektrische heftrucks

Voor het transport van goederen op eigen terrein voldoet meestal een meer industriële oplossing waarbij ruwterrein capaciteiten minder belangrijk zijn. De meeste bouwbedrijven kunnen op eigen terrein makkelijk uit de voeten met elektrisch aangedreven heftrucks. Met Mitsubishi en CAT bieden we een volledige serie, robuuste heftrucks met hefcapaciteiten van 1.5 tot 5.5 ton.

Heeft u te maken met zwaardere ladingen? Dan hebben we met de diesel en elektrische heftrucks van Kalmar de mogelijkheid om heftrucks tot wel 33 ton aan te bieden.

Kovaco Elise 900 Elektrische Schranklader In De Bouw

Elektrische schranklader en mini-dumper

Steeds meer machines komen in een elektrisch alternatief op de markt. Zo ook de schranklader en mini-dumpers. Kovaco is de eerste fabrikant ter wereld met een elektrische schranklader.

Kovaco Electric is een relatief nieuwe naam in de wereld van de bouwmachines. Toch heeft Kovaco al een lange, succesvolle geschiedenis achter de rug. Het bedrijf werd opgericht in 1991. In de decennia daarna heeft de producent veel ervaring opgebouwd met de productie van diverse technisch kwalitatieve machines. Het was in 2014 dat men besloot zich te richten op verduurzaming van de bouwwereld, door een unieke serie elektrische schrankladers te introduceren.

De machine voldoet aan de criteria van de moderne tijd: De Elise-900 is emissievrij, opereert vrijwel geluidloos, is onderhoudsarm en op afstand te bedienen. Standaard biedt de elektrische schranklader een laadvermogen van 900 kg, wat optioneel kan worden verhoogt tot 1400 kg bij gebruik van een 400Ah batterij (standaard 240 Ah). Afhankelijk van de inzet biedt de standaard accu een werktijd tot zo’n 6 uur. Met de grotere batterij kan dit worden opgeschroefd tot 8+ uur.

Manitou 200 ATJ E Elektrische Hoogwerker Ruwterrein

Ruwterrein hoogwerkers

De Manitou ATJ hoogwerker serie is met zijn ruw-terrein capaciteiten in staat om elke locatie op de bouwplaats te bereiken, tot een hoogte van 20 meter. Beschikbaar in een diesel en een elektrisch aangedreven versie.

De elektrische Manitou 200 ATJ-E heeft alle eigenschappen om uw werk op hoogte te vergemakkelijken: gegalvaniseerd ruim werkplatform, duurzaam chassisontwerp, hoge bodemvrijheid, actieve pendelas, 4WD, groot laadvermogen voor een knikhoogwerker en 4 gelijktijdige, hydraulische bewegingen om snel te kunnen manoeuvreren.

Stuur ons een bericht

"*" betreft noodzakelijke velden

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.