Manitou Oxygen: 100% elektrische machines

Manitou zet de laatste jaren groots in op een energietransitie met als doel een minimalisatie of tot 0 reductie van CO2-uitstoot. Deze strategie komt tot uiting een groeiende serie machines onder een nieuw label: Manitou Oxygen.

Het nieuwe label is gericht op de implementatie van emissiearme oplossingen. Momenteel zijn er al diverse innovatieve emissiearme oplossingen van Manitou op de markt. In de komende jaren zal het assortiment 100% elektrische ruw-terrein blijven groeien. Elektrische machines die even efficiënt zijn als de traditionele machines met verbrandingsmotoren.

Natuurlijk zijn er al jaren hybride en 100% elektrische Manitou-modellen beschikbaar op de markt, in de intern transport en hoogwerker series. Onder het Oxygen label worden ook de andere machinereeksen in de elektrificatie meegenomen: er zijn al 7 nieuwe modellen uit 3 verschillende reeksen op de markt gebracht: MRT, MT en ATJ.

Tegelijkertijd worden ook andere alternatieve energieën bestudeerd, met name waterstof, waarvan de toepassingen voor ruwterrein machines bijzonder veelbelovend lijken.

Het Oxygen-label zorgt voor belangrijke duurzame, economische en sociale voordelen, die vooral merkbaar zijn voor uw bedrijf, voor uw mensen en voor de planeet:

  • Gedeeltelijke of volledig emissievrije inzet van machines;
  • Reductie van de impact op het milieu op gebied van zowel CO2, fijnstof en geluidsoverlast;
  • Lager energieverbruik;
  • Een verlaging van de TCO tot 17% voor bepaalde machines.
Oxygen Manitou MRT 2260e 1024x570

Waarom kiezen voor elektrische machines?

De prestaties van de nieuwste elektrische machines zijn geoptimaliseerd terwijl het DNA van het merk Manitou behouden blijft: De robuustheid, productiviteit en kwaliteit zijn minimaal gelijk aan die van de traditionele machines met verbrandingsmotoren.

De kracht van het Oxygen-label op Manitou-machines is dat ze geen compromis zijn tussen prestaties en duurzaamheid. De productiviteit van moderne elektrische machines is minimaal gelijk, maar vaak hoger dan die van verbrandingsmachines: u verliest geen efficiëntie, integendeel.

Oxygen Manitou Atj200 E 550x500

Elektrische ATJ hoogwerkers

De eerste 100% elektrische hoogwerkers voor ruw terrein inzet zijn al beschikbaar in de vorm van de 160-, 180 en 200ATJ-E. Met meerdere voordelen hebben deze machines een zorgvuldig ontworpen autonomie, dankzij hun 80% recyclebare loodbatterij. Hun lage spanning maakt technische interventies mogelijk zonder speciale certificeringen. Ze zijn licht en gemakkelijk te vervoeren. De emissievrije modus maakt ze geschikt voor alle soorten werksituaties, binnen en buiten, overdag en ’s avonds in stedelijke gebieden. De geluidsreductie draagt tevens bij tot het comfort van uw werknemers.

Manitou Elektrische Verreikers Mt625 En Mrt2660

Elektrische verreikers

Na de introductie van de prototypes op Matexpo 2021 in Kortrijk, was het op Bauma 2022 in München dat de productieversies van drie 100% elektrische verreikers aan het grote publiek werden getoond, namelijk de MT-625E, MRT-2260E en de MRT-2660E.