Banner Container Handling In De Havens 1100x541

Logistiek in de Havens

Met toenemende handelsvolumes, strengere milieuwetgeving en stijgende kosten staan haven terminals onder steeds grotere druk om hun activiteiten uit te breiden en tegelijkertijd de efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren.

 

Met in ons aanbod de machines van Terberg en Kalmar – pioniers op het gebied van eco-efficiënte oplossingen – kan Feyter Forklift Services u ondersteunen met het breedste machine aanbod op de markt, waaronder Terminal Trekkers, Reachstackers en Empty Handlers. Dat aanbod maken we nog breder met enkele niche producten voor zeer specifieke omstandigheden, zoals de Meclift compacte, heay-duty heftrucks en Combilift Straddle-Carriers.

Meer weten?

Jari Maljaars

Key Accountmanager

Kalmar Drg Reachstacker (2)

Thuis in de haven

Met onze locaties in de havens van Terneuzen en Vlissingen zijn we letterlijk thuis in de haven. En naast onze activiteiten in deze havens, liggen ook de grote havens van Rotterdam, Gent en Antwerpen op slechts een steenworp afstand en nemen onze activiteiten in de Amsterdamse haven steeds verder toe. Ruim 40 jaar aan ervaring met container handling machines en port equipment kennen we de omstandigheden als geen ander.

Feyter Forklift Services - Locatie Vlissingen - Heftrucks, Reachstackers, Terminal Trekkers

Onze gespecialiseerde technische dienst tot uw dienst

Een hoge mate van betrouwbaarheid – en dus minimale verstoring van uw logistieke proces – kan alleen worden gerealiseerd door ondersteuning van een sterke technische dienst. Het is op dit vlak dat Feyter Forklift Services zich heeft gespecialiseerd met zijn ‘Heavy Equipment Division’.

Het hoge kennisniveau, veel ervaring en kwalitatief ondersteunend gereedschap maken een maximale ontzorging mogelijk. Het onderhoud wordt veelal uitgevoerd door servicemonteurs met behulp van hun mobiele servicewerkplaatsen. In de gevallen waarbij het om een grote vloot aan machines op één locatie gaat, maken we gebruik van pop-up werkplaatsen. Het zorgt er voor dat ‘downtime’ van machines tot een werkelijk minimum wordt beperkt.

terberg-rt-tractor-with-rolltrailer

Toepassingen container logistiek

Groeiende containeroverslag, een tekort aan containers, het aanscherpen van milieu- en veiligheidseisen. Veranderingen bieden kansen, maar ze verhogen ook de druk op de werkzaamheden bij container terminals.
Om er zeker van te zijn dat het laden en lossen zo strak mogelijk gebeurt en er geen dure vertraging wordt opgelopen, is een betrouwbare en productieve machinevloot cruciaal. Daarvoor zijn 3 factoren doorslaggevend: kwalitatieve machines, deskundig personeel en onberispelijk onderhoud.

Met de Kalmar reachstackers en empty container handlers heeft u geen reden tot zorgen voor wat betreft de betrouwbaarheid van uw machines. De Kalmar machines kenmerken zich door een hoge uptime, mede door langere onderhoudsintervallen, efficiënter brandstofverbruik – zeker in de ECO uitvoering – en een hoogstaand comfort dat bestuurders in staat stelt het maximale uit de machine te halen.

Voor het transport van containers over langere afstanden op de terminal, of op de openbare weg, hebben wij de terminal trekkers van Terberg in ons aanbod. De trekkers van de Nederlandse fabrikant worden ingezet in havens over de hele wereld. Voornaamste redenen daarvoor zijn de bewezen hoge bedrijfszekerheid en de gunstige TCO vanwege lage onderhoudskosten.

Kalmar Electric Heavy Forklift Feyter Forklift Services 550x400

Toepassing stukgoed terminals

Staal, non-ferro metalen, papier, hout en fruit voor zover vervoerd op pallets en in rollen, balen, zakken, ‘big bags’, pakketten en bundels. Ongeacht welk type break-bulk goederen u verlaadt, de logistiek is bepalend voor de snelheid van het productieproces of de supply-chain. De zware Kalmar heftrucks, met hefcapaciteiten tot 33 ton, maken het mogelijk om ieder type product met maximale zekerheid te transporteren. Dat kan met een breed scala aan toebehoren. De heftruck kan worden voorzien van vorken, een coil-doorn, pulpklem, pijpen- / rollenklem, enzovoorts. De vele verschillende voorzetstukken maken de machines flexibel inzetbaar.

Ook voor zeer specifieke uitdagingen is altijd een oplossing te bedenken. Onze samenwerking met zusterbedrijf Feyter Industrial Services biedt ons daarbij vele mogelijkheden waardoor we geheel custom-made voorzetstukken of andere machines kunnen ontwerpen en produceren. We denken graag met u mee om tot een oplossing te komen die uw logistiek veiliger en efficiënter kan maken.

Terberg-RT-11-feyter-forklift

Toepassing RoRo terminals

De RoRo logistiek is flexibel als geen andere transportvorm, mede als gevolg van het feit dat vele verschillende ladingen aan boord moeten worden gebracht. Autonoom rollend materieel, zoals auto’s en vrachtwagens, maar ook vele andere ladingen die middels een roltrailer op het schip worden gebracht. Daarbij zijn krachtige terminal trekkers onmisbaar voor de continue toepassing op hellingen met een zware lading op de koppelschotel. De Terberg RT serie RoRo trekkers zijn toonaangevend op dit vlak. De verschillende modellen zijn met hun krachtige 4×4 aandrijving, draaibare bestuurdersstoel, comfortabele cabine en robuust chassis ideaal uitgerust.

Kovaco Elise 900 electric skid steer in bulk handling

Groeiende focus op duurzame oplossingen

De wereld verandert; we beleven één van de grootste revoluties in de moderne tijd met de transitie naar duurzame energie. Nieuwe technologische ontwikkelingen, een groter mondiaal milieubewustzijn en strengere eisen voor emissies in de EU maken de weg vrij voor een elektrische transformatie waarbij elektrische motoren de verbrandingsmotoren vervangen.

De toenemende vraag naar duurzame oplossingen voor de logistiek, met name in de havens, heeft de ontwikkeling van de techniek flink aangejaagd de afgelopen jaren. Dat heeft er voor gezorgd dat nu al voor steeds meer zware toepassingen er elektrische alternatieven zijn. Zowel Kalmar als Terberg spelen op dit gebied een voortrekkersrol.

Kalmar Electric Heavy Forklift Feyter Forklift Services 550x400

Elektrische heftrucks en reachstackers

Elektrische heftrucks in de serie met lagere hefvermogens tot zo’n 5 ton zijn al decennia beschikbaar. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden fors toegenomen. Kalmar introduceerde als eerste een elektrische serie heftrucks met een hefvermogen tot 33 ton. Gebaseerd op Lithium-ion technologie.

Daarnaast introduceerde de Zweedse fabrikant ook een volledig elektrische reachstacker. Deze komt beschikbaar naast de al bestaande Kalmar ECO reachstacker, waarop men een brandstofbesparingsgarantie geeft om te onderstrepen hoe zuinig de machines zijn.

Ook in het segment met empty-container handlers heeft Kalmar een volledig elektrisch alternatief. De eerste in zijn soort. De ECG-70-35 biedt mogelijkheid om zonder emissies en zonder hoge brandstofkosten lege containers tot 4 hoog te stapelen.

Kalmar_Empty_Container_Handler-04

Empty Container Handler

De Kalmar DCG serie met Empty Container Handlers telt 6 verschillende machines met een hefcapaciteit variërend van 8 tot 10 ton. De machines kunnen worden uitgevoerd met een spreader voorzien van twistlocks voor het oppakken van 1 container, of met haken / hydraulisch klemsysteem voor het oppakken van 2 containers.

Overzicht container handlers
Terberg RT terminal tractor in port RoRo logistics

Terminal Trekkers

Met de Terminal Trekkers van de Nederlandse fabrikant Terberg bieden wij een uitgebreide lijn uiterst betrouwbare trekkers voor een breed scala aan toepassingen. Hoewel de basisontwerpen van de RT en YT series gestandaardiseerd zijn, kan elke Terberg terminal trekker op vele manieren worden aangepast aan de wensen van de klant. Er zijn verschillende opties voor de motor, versnellingsbak en assen om de trekker voor uw bedrijf te optimaliseren. U kunt ook die onderdelen kiezen die uw onderhoudswerkplaats kent.

Waar Kalmar de voortrekkersrol op zich pakt bij de heftrucks en container handlers, daar doet Terberg dit bij de terminal trekkers. Terberg heeft een volledig elektrisch alternatief voor de standaard diesel aangedreven Terberg YT trekker. De prestaties van de elektromotor zijn vergelijkbaar met die van een dieselmotor. Terberg laat u kiezen uit een aantal combinaties, zodat u altijd een optie heeft die het beste bij uw werkzaamheden past.

Meclift ML1812R Driving Inside To Side Opening 20ft Container

Meclift

Voor het plaatsen van zware goederen tot 18 ton in krappe ruimtes, bieden we als exclusief importeur voor de Benelux en Spanje de Meclift heftrucks. U rijdt met de unieke Meclift ML1812R zelfs in zeecontainers. Dankzij een breed assortiment aan toebehoren – denk aan een dubbele vorkversteller, coil doorn, klemmen en hijsarmen – is de machine bij transport van veel soorten ladingen in te zetten.

Meclift ML-1812R
combilift-straddle-carrier-feyter-forklift-services5

Combilift SC

Naast de hierboven genoemde reachstackers en container handlers, hebben we nog een machine die voor het verplaatsen van containers ingezet kan worden. Namelijk de Combilift Straddle Carrier. Deze machine onderscheidt zich op een aantal punten ten opzichte van de meer gangbare machines.

De Combilift Straddle Carrier is de meest economische oplossing voor bedrijven die zeecontainers – of andere omvangrijke ladingen – op eigen terrein moeten verplaatsen. De machine is met name interessant voor distributiebedrijven en industrieën waar container handling gaan dag taak is. Maar ook daar waar de ruimte op het terrein vrij beperkt is.

De investering voor een Combilift SC is relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld reachstackers, empty container handlers, zware heftrucks of portaalkranen. Een snelle ROI is daarmee gegarandeerd.
Een ander belangrijk voordeel van de compacte Straddle Carrier is zijn lage eigengewicht, vanaf 17 ton (ter vergelijking, het eigen gewicht van een reachstacker is minimaal 67 ton). Dit zorgt voor een lage bodemdruk bij volledige belasting. Daarmee kan de noodzaak van een kostbare investering in het verstevigen van het bedrijfsterrein worden weggenomen. Met zijn compacte bouw, 3 wielen en een vrij zicht is de Straddle Carrier uiterst wendbaar en makkelijk te manoeuvreren.

Kovaco Elise 900 electric skid steer in bulk handling

Elektrische schrankladers

De schranklader zien we regelmatig terug bij haventerminals waar bulk wordt gelost uit schepen. De compacte machines worden bij dit soort terminals ingezet om aan boord van een schip, in het laadruim, het overtollige bulkmateriaal op te scheppen en op een hoop te rijden, zodat de havenkraan dit makkelijker kan oppakken.

De elektrische schranklader heeft verschillende voordelen. Natuurlijk komt eerst het “groene” aspect naar boven. Met de elektrische Kovaco schrankladers kunt u uw duurzaamheidsdoelen bereiken en tegelijkertijd geld besparen op brandstof en onderhoud en unieke nieuwe mogelijkheden realiseren.

Met hun emissievrije en stille werking zijn de Kovaco machines perfect om te werken op plaatsen met strikte regelgeving, of elke locatie waar het niet verstoren van de rust met geluid of uitstoot voorop staat.

Stuur ons een bericht

"*" betreft noodzakelijke velden

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.