Banner Logistiek intern transport

Intern transport in de logistiek

In de logistiek draait het om maximale efficiency op gebied van transport, opslag en overslag van goederen. In de huidige wereld waarin zowel bedrijven als consumenten verwachten dat hun bestelde producten de volgende ochtend geleverd worden, zijn betrouwbaarheid en snelheid van het grootste belang.

Marco Stapel Feyter Forklift Services

Meer weten?

Marco Stapel

Accountmanager Light Equipment Division

Het draait om betrouwbaarheid

Om uw logistieke proces en het bedienen van uw klanten niet te verstoren, moet u er daarom op kunnen vertrouwen dat uw interne logistiek soepel verloopt. En daarbij zijn kwalitatieve machines en adequaat, periodiek onderhoud cruciaal. Heeft u toch een storing – het blijft immers techniek – dan moet u kunnen vertrouwen op een partner die problemen snel kan oplossen.

In Feyter Forklift Services vindt u zo’n partner. Met de combinatie van de juiste machines, magazijninrichtingen en een gespecialiseerde technische dienst voor onderhoud, reparaties en veiligheidskeuringen hebben we alles in huis om onze klanten in de logistieke sector te ontzorgen.

Mitsubishi Elektrische Heftruck EDIA EX In De Logistiek

Hef- en magazijntrucks van Mitsubishi en CAT

De intern transport machines die we het meest zien binnen de logistieke sector zijn:

 

Ons aanbod in dit segment wordt met name gevormd door onze dealerschappen voor zowel Mitsubishi Forklift Trucks als CAT Lift Trucks. Deze merken bieden ons een productportfolio van meer dan 150 verschillende modellen waarmee we in staat zijn om werkelijk voor iedere inzet de juiste truck te leveren.

Cat Elektrische Heftruck EP25 35 In De Logistiek

Flexibiliteit in uw vloot

Wat we vaak zien binnen de transport en logistieke sector, is dat na verloop van tijd de wensen met betrekking tot de hef- en magazijntrucks kunnen veranderen.

Dat is vaak een gevolg van een wisselend klantenbestand, of veranderende wensen van opdrachtgevers, waardoor ook het productassortiment en de logistieke processen veranderen. In dat geval is flexibiliteit cruciaal.

Uw vloot aan intern transportmachines moet kunnen meebewegen met deze veranderingen zodat u steeds kunt rekenen op de juiste machines om uw processen te ondersteunen.

Bij Feyter Forklift Services begrijpen we dit als geen ander. We denken dan ook graag in oplossingen om deze flexibiliteit te bieden. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor lange termijn huur of het leasen van uw machinepark in plaats van koop. Of een combinatie van deze mogelijkheden.

Ook kan het advies zijn om de huur- of leasetermijn af te stemmen met uw contracten, om zo de mogelijkheid open te houden om machines te wisselen wanneer dat nodig is.

Seizoenspieken? Huur is de oplossing

Ook dát is iets wat we vaak zien in de logistiek: Pieken en dalen. De ene periode is het relatief rustig, terwijl het werk een paar weken later niet meer bij te benen is en er behoefte is aan een groter aantal hef- of magazijntrucks om aan de vraag te voldoen.

In zulke gevallen is het aanvullend inhuren van extra machines interessanter dan een groot deel van het jaar een overcapaciteit te hebben in uw heftruckvloot. We faciliteren hierin graag en denken in al deze mogelijkheden mee. Met onze uitgebreide vloot aan verhuurmachines kunt u altijd op korte termijn over aanvullende machines beschikken. Is de drukte voorbij? Dan is één belletje of e-mailtje voldoende om de huur weer op te zeggen.

Mitsubishi Edia Xl Logo

Beperkte ruimte? Kies compacte machines

Voor het horizontaal transport en tot beperkte hoogte heffen van pallets kunt u gebruik maken van pallettrucks en stapelaars. Deze zijn vanwege hun compacte bouw en hoge manoeuvreerbaarheid prima geschikt zijn voor werkomgevingen met weinig ruimte. Voor meer flexibiliteit, bijvoorbeeld wanneer de machine binnen- en buiten inzetbaar moet zijn of een grotere hefhoogte benodigd is, dan kunt u ook kiezen voor een compacte, elektrische driewiel heftruck.

En zelfs de vierwiel elektrische heftrucks van Mitsubishi met hefvermogens tot 3.5 ton (EDiA-EX) bieden op dit vlak voldoende wendbaarheid. Intelligente software en tegengesteld draaiende wielen zorgen voor een unieke vierwielbesturing. De achteras heeft een draaicirkel van meer dan 100 graden, waardoor dit model uitermate wendbaar is in krappe ruimtes.

Mitsubishi Reachtruck Voor Magazijnen RB16 25

Maximale opslag genereren

In het magazijn geldt altijd: Hoe meer opslagplaats gegenereerd kan worden hoe beter. Vierkante meters kosten immers geldt. Wanneer het magazijn te klein dreigt te worden overweegt men vaak 2 opties: Een nieuw magazijn bouwen of het huidige magazijn uitbreiden. Maar vaak kan er ook nog extra opslagruimte worden gerealiseerd door de bestaande ruimte op een efficiëntere wijze in te delen. Het type intern transport dat gebruikt wordt speelt daarbij een doorslaggevende rol.

Zo gaat een reachtruck een stuk efficiënter om met de beschikbare ruimte dan een ‘gewone’ elektrische heftruck. En nóg efficiënter is een smallegangentruck of een knikheftruck. Beide laatstgenoemde machines kunnen al uit de voeten met een gangpadbreedte van zo’n 1,8 á 2 meter. Wanneer vele gangpaden in breedte gereduceerd kunnen worden dan genereert dit extra ruimte voor magazijnstellingen.

Iedere situatie is anders en we adviseren u graag. Neem daarom contact met ons op als u uw interne logistiek efficiënter wilt maken.

Mitsubishi Orderpicking Trucks VELIA ES3

Orders verzamelen in het magazijn

Worden in uw magazijn niet alleen volledige pallets verplaatst, maar vindt er ook orderpicking plaats? Afhankelijk van de precieze situatie kunt u kiezen voor Mitsubishi orderverzameltrucks voor laag, gemiddeld of grote hoogte tot wel 12 meter.

Magazijn Palletstellingen

Magazijn inrichting

Als leverancier van zowel heftrucks en magazijntrucks als magazijnstellingen, kan Feyter Forklift Services u een totaal advies geven om tot de meest efficiënte invulling van uw magazijn te komen. Met onze specialistische partners kunnen we ieder type stelling aanbieden, of het nu gaat om palletstellingen, draagarmstellingen, … of zelfs verdiepingsvloeren (entresol vloeren). Ook de veiligheid van zowel mens al materieel nemen we daarbij mee, met een grote beschikbaarheid aan aanrijdbeveiligingen.

Veiligheidskeuring van uw stellingen

Wat niet altijd bekend is, is dat naast de mobiele machines ook magazijnstellingen jaarlijks volgens wettelijke verplichting gekeurd moeten worden. Feyter Forklift Services heeft gecertificeerde keurmeesters in huis voor het keuren van zowel magazijnstellingen als magazijntrucks en heftrucks. Dat alles volgens de BMWT richtlijnen.

Een keuring bestaat uit het schouwen van de stellingen, het maken van een offerte, het opstellen van de keuringsrapportage, het controleren en aanpassen van de draagvermogen borden en certificering van de stellingen met een keurcertificaat. De uitgevoerde keuringen worden gerapporteerd aan de BMWT en steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij.

Meer informatie over het BMWT-Keur vindt u op de BMWT-website: www.bmwt.nl