Een machine leasen

Mitsubishi EDIA EX Heftruck

U heeft een nieuwe machine nodig voor uw interne logistiek. Een heftruck, magazijntruck, verreiker of andere machine. Dan is uw eerste gedachte misschien om er één te kopen. Maar wat als u eigenlijk niet in één keer een grote investering wilt doen of de risico’s wilt beperken. Dan is het leasen van zo’n machine zeker het overwegen waard. Daarbij bieden wij de keuze uit 2 lease-varianten: Financial Lease en Operational Lease.

Voordelen van leasen

Voordat we inhoudelijk in gaan op de verschillende lease varianten, zetten we  eerst enkele voordelen onder elkaar die het overwegen van lease zeker de moeite waard maken:

1. Operationele zekerheid

Wanneer u een leasecontract tekent is dit het begin van een langdurige samenwerking. Afhankelijk van het type lease kunt u er voor kiezen om Feyter verantwoordelijk te stellen voor het onderhouden van uw heftrucks. Als zich problemen voordoen, kunt u direct op Feyter als partner terugvallen. Daarmee heeft u een directe link naar een ‘one-stop-shop’ voor alle intern transport gerelateerde zaken. Dat geldt voor het machinepark en de bijbehorende service, maar ook voor onze kennis en het advies dat we u kunnen geven over uw goederenstromen, een grote beschikbaarheid van onderdelen, de levering van extra accessoires / voorzetstukken en zelfs chauffeurstraining.

2. Voorspelbare kosten

Eenvoud is hier het kernwoord. Wanneer u kiest voor lease, dan worden uw maandelijkse kosten exact bepaald. Als u kiest voor Operationele Lease dan worden ook de kosten voor servicebeurten en extra onderhoud als gevolg van storingen opgenomen. Dat betekent dat u gedurende de jaren dat het leasecontract loopt u geen onaangename verrassingen zult krijgen – uw kosten zullen op de lange termijn stabiel blijven.

3. Steeds een jonge heftruckvloot

Aangezien een leasecontract voor een bepaalde periode (vaak drie, vier of vijf jaar) wordt afgesloten, kunt u bij afloop van de overeenkomst een nieuw contract aan gaan. Dat gaat desgewenst gepaard met het vervangen van de heftrucks door de nieuwste variant. Zo heeft u dus direct nieuwe heftrucks met alle bijbehorende verbeteringen die in die tijd aan het ontwerp van de heftruck zijn gedaan – bijvoorbeeld hogere productiviteit, een lager verbruik, maar ook verbeterde ergonomie. Wel zo fijn voor uw heftruckchauffeur(s).

4. Toegang tot specialistische ondersteuning

Feyter Forklift Services is officieel dealer van gerenommeerde merken als Mitsubishi, CAT, Manitou, Kalmar en Terberg. Wanneer u echter een leaseovereenkomst inclusief een onderhoudscontract (Operational Lease) heeft bij een erkende dealer, dan heeft u toegang tot de kennis en kunde van monteurs die specifiek zijn getraind voor het desbetreffende heftruckmerk met directe lijnen naar de fabrikant. Dat zorgt er voor dat zij een diepere kennis hebben van de techniek, maar ook in de software van uw heftrucks. Tevens beschikken we als officiële dealer over een uitgebreide voorraad reserveonderdelen, waardoor problemen vaak sneller opgelost kunnen worden en uw heftruck met slechts een beperkte vertraging weer inzetbaar is.

5. Rendement uit uw kapitaal

Leasing maakt het u mogelijk om uw kapitaal te investeren in uw core-business. Wanneer u verschillende projecten heeft die investeringen vereisen, dan kunt u met het leasen van uw heftrucks uw kapitaal hiervoor vrij houden. Het resultaat is een ‘best of both worlds’, waarbij u een nieuwe heftruck krijgt en tegelijk geïnvesteerd kan worden in de kernactiviteit om uw bedrijf sterker te maken. U hoeft geen keuze te maken tussen het één of het andere.

Financial Lease & Operational Lease

Financial Lease

Financial Lease is het beste te vergelijken met koop op afbetaling en de standaard banklening. Met Financial Lease heeft u een op maat gesneden financiering waarbij operationele zaken niet zijn inbegrepen. U financiert dus alleen het product, terwijl het onderhoud en reparaties apart worden geregeld en gefactureerd. De looptijd, het maandbedrag en een eventuele aanbetaling worden vooraf vastgesteld voor de gehele looptijd. U weet dus altijd exact waar u aan toe bent. Aan het einde van de leaseperiode bent u tegen een kleine vergoeding eigenaar van de machine.

U bent bij Financial Lease zelf economisch eigenaar van de machine, waarmee deze op uw bedrijfsbalans komt. Dat brengt de nodige fiscale voordelen met zich mee. Zo kunt u de rente en de afschrijving fiscaal verrekenen en maakt u mogelijk aanspraak op investeringsaftrek. Na afloop van het leasecontract gaat ook het juridisch eigendom over van lessor op u als lessee. Omdat de voordelen van Financial Lease per bedrijf kunnen verschillen, adviseren wij u om de mogelijkheden ook door te nemen met uw bedrijfsaccountant.

Kenmerken Financial Lease?

 • 100% van het aanschafbedrag kan gefinancierd worden.
 • Onderhoud en reparaties zijn niet inbegrepen
 • U bent economisch eigenaar, de machine wordt op uw balans geactiveerd
 • U schrijft fiscaal af
 • Mogelijkheid tot BTW terug vorderen
 • De mogelijkheid tot investerings- en renteaftrek
 • Lagere maandlasten mogelijk door een aanbetaling toe te passen

Operational Lease

Terwijl Financial Lease het beste vergeleken kan worden met koop op afbetaling, heeft Operational Lease juist meer overeenkomsten met huur. Na een vooraf afgesproken leasetermijn gaat de machine terug naar de lessor (de leverancier), al is er wel altijd een optie tot koop mogelijk. Tijdens de overeenkomst blijft de leverancier economisch en juridisch eigenaar van de machine en komt deze dus niet op uw balans te staan. De risico’s behorende bij het eigendom blijven dus ook bij de leverancier.

De kosten van het onderhoud aan de machine zijn in het maandbedrag meegenomen. Zodoende biedt Operational Lease u de meeste zekerheid. Naar wens kan ook het vervangen van de banden in de overeenkomst worden meegenomen.

Kenmerken Financial Lease?

 • Het onderhoud is in de leaseprijs opgenomen
 • Naar wens kan ook het vervangen van banden in de leaseprijs worden opgenomen
 • De periodieke BMWT veiligheidskeuring is inbegrepen
 • Off-balance financiering: de investering drukt niet op uw balans
 • Na afloop kunt u de machine(s) overnemen, de machine terug sturen of voor nieuw materiaal kiezen

Leaseprijs aanvraag

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.