Feyter koestert 20 jarige relatie met Jonkman Opleidingen

Begin juni 2021 nam Jonkman Opleidingen in Terneuzen 3 nieuwe UniCarriers elektrische heftrucks in gebruik. Met de intuïtieve besturing en de grote wendbaarheid zijn deze heftrucks uitermate geschikt voor het opleiden van heftruckchauffeurs.

De relatie tussen Jonkman Opleidingen en Feyter Forklift Services is er één die we koesteren. Al zo’n 20 jaar hebben de beide bedrijven een sterke binding met elkaar. Met de levering van de nieuwe heftrucks komt het totaal aan afgenomen machines door Jonkman op wel 18 stuks. Wij bedanken hen voor dit langdurige vertrouwen en de prettige samenwerking.

De elektrische heftrucks betreffen alle drie het type UniCarriers TX3 met 1.500 kg hefvermogen. De machines worden gekenmerkt door hun groot bestuurdersgemak, wendbaarheid en een laag energieverbruik. Talloze eigenschappen dragen bij aan een hoge ergonomie en veiligheid. Het brede mastdoorzicht en het slanke, deels transparante dashboard, zorgen voor een uitstekend zicht op de last en de omgeving. Met een draaicirkel van slechts 145 cm is manoeuvreren in krappe ruimtes geen enkel probleem. Met onder meer deze eigenschappen zijn de elektrische TX heftrucks uitstekend geschikt voor het opleiden van chauffeurs.

Over Jonkman Opleidingen

Het ISO gecertificeerde Jonkman Opleidingen is gespecialiseerd in het verzorgen van logistieke en veiligheidsopleidingen. De opleidingen worden verzorgd in het eigen opleidingscentrum in Terneuzen. Daarnaast beschikt men over mobiele trainingsunits waardoor de opleidingen óók op locatie van de klant gegeven kunnen worden.

De opleidingen sluiten naadloos aan op de praktijk. Veel opleidingen kunnen bij Jonkman worden gegeven volgens de SSVV opleidingengids (SOG). Deze certificering is belangrijk voor bedrijven die risicovol werk verrichten in de (petro-) chemische industrie en de off-shore industrie.

Met een duidelijke visie wil Jonkman Opleidingen in de toekomst een continue leeromgeving creëren. Niet mensen opleiden op één dag en over 5 jaar een herhalingsles, maar een leeromgeving met een training voor de lange termijn. In plaats van pulserende trainingen, promoot men continue training met veel kortere tussenpozen. Zo poogt men het veiligheidsbewustzijn van mensen te vergroten en onzorgvuldigheid – die vaak door ervaring en routine ontstaat – te voorkomen.

Unicarriers nu Mitsubishi

Kort voor de ingebruikname van de nieuwe heftrucks door Jonkman, werd UniCarriers in de Benelux overgenomen door Mitsubishi Forklift Trucks. Het merk UniCarriers is daarom uitgefaseerd.