CAT heftrucks en magazijntrucks

CAT EP40-55 elektrische heftruck in de praktijk 3

Een bekende naam met een erkende kwaliteit! Feyter Forklift Services is officieel leverancier en service partner van CAT Lift Trucks. CAT behoort tot de vooraanstaande fabrikanten van hef- en magazijntrucks. Dankzij meer dan 50 jaar ervaring in de materials handling sector, hebben ze een compleet assortiment robuuste, efficiënte en prestaties verhogende heftrucks ontwikkeld, zodat uw werkzaamheden efficiënt, veilig en soepel worden uitgevoerd.

Bij CAT Lift Trucks begrijpen ze dat een efficiënte interne logistiek alleen kan worden gerealiseerd met maximale productiviteit tegen zo laag mogelijk eigendomskosten. Om gelijke tred te houden met de wereldwijde, steeds veranderende behoeften van bedrijven, streeft CAT er met zijn continue R&D inspanningen naar om voortdurend zijn heftrucks te verbeteren. Het resultaat: steeds grotere prestaties en langere onderhoudsintervallen, ook in zware omstandigheden. Alles met als doel om u uw operationele doelen te laten behalen.

CAT EP14-20 elektrische heftruck studiofoto 8

CAT elektrische heftrucks

Voor magazijntoepassingen zijn elektrische heftrucks ideaal, omdat ze zowel snel als gemakkelijk te manoeuvreren zijn (met name de drie-wiel trucks zoals de EP14-20 serie, die zeer kleine draaicirkels hebben). Ook in productieomgevingen zijn elektrische heftrucks perfect inzetbaar om voorraden of componenten naar een productielijn te brengen of om verpakkingsafval of andere bijproducten van de productie op te ruimen.

Naast de indoor toepassingen zijn de hedendaagse elektrische heftrucks ook probleemloos buiten in te zetten. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om vrachtwagens te laden of te lossen, hetzij vanaf de achterkant van het voertuig via een verhoogd laadperron, of vanaf de zijkant (vanaf de grond). Zoals alle producten van CAT, zijn de elektrische heftrucks gebouwd om lang mee te gaan. Door robuustheid en comfort voor de bestuurder te combineren met geavanceerde technische eigenschappen, zijn ze een schoon en krachtig alternatief voor diesel- of LPG-heftrucks. Geschikt voor veel van uw binnen- en buitentoepassingen.

De serie CAT elektrische heftrucks:

  • CAT EP14-20 – 1.4 – 2.0 ton hefvermogen (drie-wiel)
  • CAT EP25-35 – 2.5 – 3.5 ton hefvermogen
  • CAT EP40-55 – 4.0 – 5.5 ton hefvermogen

CAT diesel en LPG heftrucks

Steeds strengere regelgeving op het gebied van dieselemissies en de stevige concurrentie van meer milieuvriendelijke alternatieven, zorgt er voor dat de diesel heftruck het zwaar heeft. De hierboven genoemde elektrische heftrucks zijn zo’n alternatief, maar ook de gas heftrucks zijn een uitstekende vervanger voor diesel heftrucks. Ze bieden in veel opzichten het beste van twee werelden zonder de belangrijkste nadelen van beide.

Omdat gas een veel milieuvriendelijkere brandstof is dan diesel, kunnen heftrucks op gas zowel binnen als buiten worden gebruikt. Net als elektrische heftrucks zijn gasvorkheftrucks tegenwoordig schoon en stil, maar hoeven ze tussen de diensten niet urenlang opgeladen te worden.

Maar ook al heeft diesel het zwaar, toch zijn ze in bepaalde omstandigheden nog steeds onmisbaar. De CAT serie van 1.5 tot 3.5 ton bieden we daarom ook nog steeds in een diesel variant.

De serie CAT verbrandingsmotor heftrucks:

  • CAT GP15-35 – 1.5 – 3.5 ton hefvermogen
  • CAT GP40-55 – 4.0 – 5.5 ton hefvermogen