Kalmar heftrucks en container handlers

Kalmar Drg Reachstacker (43)

Als sinds de beginjaren van Feyter Forklift Services zijn we erg actief in de logistiek voor havens en industrie. Met die ruime ervaring plus de zware heftrucks en container handlers van Kalmar in ons portfolio zijn we een sterke  partner voor uw heavy handling uitdagingen. Zowel voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van Kalmar machines bent u bij ons aan het juiste adres.

Over Kalmar

Al sinds 1949 is Kalmar het voorkeursmerk onder zowel heftruckbestuurders als bedrijfseigenaren. Het Zweedse merk geldt als een absoluut A-merk voor heavy handling oplossingen, met zware heftrucks, reachstackers en empty container handlers.

Met name in de havens en de zware industrie is Kalmar al decennia een grote naam. Met meer dan 65.000 machines in meer dan 140 landen is Kalmar de grootste fabrikant ter wereld van machines voor goederenverplaatsing. Wat betreft marktaandeel in de havenlogistiek geldt dat een vierde van alle containers die in de wereld verplaatst worden, wordt verplaatst met een Kalmar machine.

De machines van Kalmar staan bekend en worden gewaardeerd om hun uitstekende efficiëntie, veiligheid, betrouwbaarheid en natuurlijk hun lage operationele kosten.

Altijd vooruitstrevend

Innovatie heeft altijd centraal gestaan bij Kalmar – het bedrijf heeft vaak een revolutie teweeggebracht in oplossingen voor behandeling van containers en andere zware ladingen, steeds in het voordeel van de klanten. Om te voldoen aan de behoefte aan efficiëntere containeroverslag, commercialiseerde Kalmar de eerste generatie reachstackers in de jaren tachtig en een decennium later introduceerde Kalmar de eerste containerhandler voor ruw terrein.

Kalmar Electric Reachstacker Charging

Vandaag de dag is Kalmar nog altijd voorloper in de sector op het gebied van havenlogistiek en energie efficiënte goederenbehandeling. De afgelopen jaren introduceerde Kalmar een volledig elektrische lijn met zware heftrucks, met een hefvermogen tot 33 ton. En zelfs de reachstacker werd geëlektrificeerd. De steeds bredere lijn met elektrische machines stellen gebruikers in staat om de duurzaamheidsdoelen te behalen en tegelijkertijd de hoogste niveaus van productiviteit en veiligheid te behouden. Met een reeks modulaire batterijopties en laadoplossingen kunnen we met u samenwerken om een oplossing te ontwerpen die voor uw bedrijf werkt.

Kalmar Grote Heftruck Hefcapaciteit 18 Ton Type Dcg180 Diesel 1

Kalmar heftrucks

Het aanbod aan diesel heftrucks loopt uiteen van hefvermogens van 5.000 tot 52.000 kg. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid maakt de machines van Kalmar uitermate geschikt voor de meest zware omstandigheden. Om die reden zijn de Kalmar heftrucks populair in de staalindustrie, betonindustrie en havenlogistiek.

De heavy-duty heftrucks zijn geschikt voor veeleisende omgevingen met meerdere shifts en vele draaiuren. In zulke omstandigheden is niet alleen de technische kwaliteit van belang, maar bepaalt het bestuurderscomfort voor een groot deel de productiviteit. En dat heeft Kalmar als geen ander begrepen.

Kalmar Ecg 90 180 Forklift 00

Elektrische zware heftrucks

Waar zware heftrucks voorheen synoniem stonden voor diesel aangedreven heftrucks, is dat tegenwoordig zeker niet meer vanzelfsprekend. Kalmar is voorloper op gebied van elektrisch aangedreven zware heftrucks en reachstackers. Hun aanbod aan duurzame alternatieven voor heavy handling heftrucks is de afgelopen jaren fors toegenomen. Met 3 series aan zware elektrische heftrucks worden hefvermogens geboden van 5.000 tot wel 33.000 kg.

Kalmar reachstackers

Van de verschillende machines die geschikt zijn om containers te verladen, is de Kalmar reachstacker de meest veelzijdige. Deze machines bieden een hefvermogen van 45 ton en kunnen tot 15 meter hoog heffen. Daarmee kunnen containers tot 6 hoog gestapeld worden. De reachstacker beschikt over een telescopische mast met een spreader. Hiermee kunnen zeecontainers van verschillende lengtes (10, 20 of 40 voet) en zelfs vrachtwagentrailer worden opgepakt.

Voor industriële toepassingen is de reachstacker ook uit te voeren over met andere apparatuur, zoals een haak voor het optillen van coils en het verplaatsen van windmolen elementen.

Kalmar Drg Reachstacker Barge Handler

Een variant van de reachstacker is ook bekend als de barge handler. Dit type heeft onder andere een verlengde wielbasis, wat de machine in staat stelt containers onder het maaiveld te plaatsen. Ideaal voor het laden / lossen van binnenvaartschepen.

Kalmar empty container handlers

Specifiek voor het verplaatsen van lege containers bieden we ook de Kalmar empty container handlers. Binnen het aanbod empty container handlers heeft Kalmar machines met hefcapaciteiten van 8 tot 10 ton, beschikbaar met een groot aanbod hefmasten en spreaders voor enkele of dubbele containerhandling. Ook onder de motorkap heeft u een grote keuzevrijheid, met verschillende aandrijflijnen en prestatieniveaus die u kunt afstemmen op uw behoeften.