Manitou dealer Zuidwest Nederland

Manitou Productoverzicht Heftrucks Verreikers Hoogwerkers Met Logo

Feyter Forklift Services is de officiële dealer voor Manitou heftrucks, verreikers, hoogwerkers en compacte grondverzetmachines (schrankladers en knikladers) in Zeeland en West-Brabant. U kunt bij ons terecht voor koop, huur, lease, onderdelen en onderhoud. Van zowel nieuwe als tweedehands Manitou machines.

Manitou is wereldmarktleider op het gebied van verreikers en ruw-terrein heftrucks. Daarnaast timmert de producent ook hard aan de weg met zijn serie industriële diesel, LPG en elektrische heftrucks. Marcel Braud is de grondlegger van Manitou. In 1958 kwam hij met het idee: “Waarom het ontwerp van een landbouwtractor niet omkeren en er een hefmast en hydraulische besturing aan toevoegen?” De eerste heftruck voor ruw terrein was daarmee geboren.

Over Manitou Group

Manitou is het vlaggenschipmerk van de Manitou-Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk, in Ancenis. Daar waar ook de productie van enkele grote productseries wordt gerealiseerd, namelijk van de MT en MLT verreikers.

De Manitou-groep stelt zich als doel om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Daarom blijft het een groot aantal innovaties ontwikkelen die in staat zijn de machineprestaties te verbeteren, het gebruikerscomfort te verhogen, de TCO van machines te verlagen en de impact op het milieu te verminderen. Dit alles via drie merken: Manitou, Gehl en Mustang.

Met een omzet van € 1,6 miljard in 2020 heeft de Manitou Group momenteel 4.400 mensen in dienst in 140 landen.

manitou-eerste-ruwterrein-heftruck-marcel-braud

Geschiedenis

Manitou is gebouwd op de visie van een ondernemer die efficiënte en veilige oplossingen wou ontwikkelen om de fysieke belasting van gebruikers te verminderen en de productiviteit te verhogen. Met dat in het achterhoofd bedacht Marcel Braud in 1958 het concept van een nieuwe machine: “Waarom niet het ontwerp van een landbouwtractor omdraaien en er een hefmast en hydraulische besturing aan toevoegen?” Zo werd de eerste vorkheftruck voor ruw-terrein geboren. Het zou het succes van het bedrijf bepalen en leiden tot zijn wereldwijde bereik.

Sinds deze uitvinding is het streven naar innovatie altijd de basis geweest van de grote successen van Manitou Group. In 1981 lanceert het bedrijf de eerste verreikers onder het label Maniscopic. Deze machines zouden de  groeimotoren van het bedrijf blijken en de serie machines zijn tegenwoordig nog altijd de vlaggenschipproducten van het bedrijf.

In 1993 wordt aan met de MRT1540 de eerste roterende verreiker aan het assortiment toegevoegd. Dit productassortiment, dat het voordeel toevoegt 360° te kunnen draaien, vergroot het aanbod voor met name de bouwprofessionals. De Manitou MRT’s worden ontworpen en geproduceerd in Castelfranco, in de Italiaanse fabriek van de groep.

In 1993 wordt eveneens de eerste hoogwerker gelanceerd. De 100 AE elektrisch hoogwerker biedt een werkhoogte van 10 meter. Vandaag de dag biedt Manitou hoogwerkers aan met een hoogte van 8 tot 28 meter. Dit assortiment is erg populair bij verhuurbedrijven en wordt geproduceerd in Candé, Frankrijk.

Een paar jaar later volgt opnieuw een productlancering: Die van de meeneemheftruck, het MANITRANSIT-gamma. Deze machines, ontworpen om het laden en lossen van vrachtwagens te vergemakkelijken, worden beschouwd als “last mile experts” in de logistiek.

In 2015 viert Manitou Group de productie van de 500.000ste machine, bereikt door alle merken onder de Manitou vlag samen. Speciaal voor deze gelegenheid is een speciaal model ontworpen, een MLT met iriserende kleuren. Destijds ook door Feyter Forklift Services aangeboden.

Slechts drie jaar later, in 2018, kan de volgende mijlpaal gevierd worden: de 800.000ste geproduceerde machine.

Manitou MRT-2260 Vision+ Roterende Verreiker Studiofoto (19)

Manitou verreikers

De verreikers van Manitou worden in vele branches ingezet omdat ze meer mogelijkheden bieden dan de heftruck en laagdrempeliger zijn dan hijskranen. De Manitou verreiker dankt zijn succes mede aan de beschikbaarheid van een enorm pakket aan voorzetstukken die moeiteloos bevestigd kunnen worden aan de kop van de telescoopmast. Denk daarbij aan het standaard vorkenbord, schepbakken, kraanarmen, lieren, klemmen, enzovoorts. De mogelijkheden zijn legio.

Het brede assortiment aan verreikers van Manitou is onderverdeeld in de segmenten Agrarisch, Industrie en Roterend. Met een ruime eigen verhuurvloot vindt u bij Feyter Forklift Services altijd een geschikte machine voor uw specifieke werk, ongeacht of het gaat om het laden van stro op een landbouwbedrijf of voor materiaal verplaatsingen bij een onderhoudsstop op een chemische fabriek.

Manitou M50-4 Ruwterrein Heftruck 00

Manitou heftrucks

De ruwterrein heftruck is waar het voor Manitou allemaal mee begon in 1958. De MC5 was destijds nog niet veel meer dan een omgekeerde tractor met hefmast. In 1969 werd de eerste daadwerkelijke vierwiel aangedreven ruwterreinheftruck gelanceerd. Met deze lange geschiedenis en alle bijbehorende ervaring spreekt het bijna voor zich dat Manitou anno nu vrijwel het alleenrecht heeft in dit segment. De Manitou M30 en M50 heftrucks van tegenwoordig hebben dan ook geen vergelijkbare concurrenten in hun toepassingsgebied.

Industrieel

Manitou biedt inmiddels ook al ruim 10 jaar een serie industriële heftrucks voor vrijwel iedere toepassing. Deze machines kenmerken zich door hun robuuste bouw, eenvoudige bediening en toegankelijk onderhoud.

Manitou Msi Semi Ruwterrein Heftruck 1

Semi-Industrieel

Tussen inzet van een heftruck in industriële toepassing en ruw-terrein zit nog een brede markt voor de unieke Manitou semi-industriële heftrucks. Heeft u een groot eigen bedrijfsterrein dat niet helemaal vlak of deels onverhard is? Dan zijn de MSI heftrucks een perfecte tussenoplossing die net als de Manitou M heftrucks geen competitie hebben.

Manitou hoogwerkers

De hoogwerkers van Manitou zijn verdeeld in 3 categorieën: Knikhoogwerkers, Schaarliften en Telescoophoogwerkers. De eerste Manitou hoogwerker werd in 1995 geïntroduceerd. Deze knikhoogwerker is tegenwoordig nog steeds uniek in de markt vanwege zijn ruwterrein capaciteiten. De Manitou ATJ is de moderne versie van deze machine.

Ook de nieuwe TJ hoogwerkerserie is met zijn vierwielaandrijving, vierwielbesturing en pendelende achteras geschikt voor de inzet op ongelijk terrein. De schaar- en knikhoogwerkers bieden daarnaast vooral elektrische machines voor indoor gebruik.

Manitou Finance

Als officieel Manitou dealer kunnen we gebruik maken van de services van Manitou Finance. Onder dit label biedt Manitou in samenwerking met BNP Paribas financieringen tegen interessante voorwaarden. Met regelmaat zijn er aantrekkelijke lease acties. Loopt er een actuele lease actie, dan vind je deze in ons nieuws overzicht.