Kalmar dealer

Als het op Kalmar aankomt heeft Feyter een unieke positie. Van oudsher zijn we de partner voor Kalmar in de regio Zuidwest Nederland, waar Feyter Forklift Services een sterke positie heeft in de havens en de industrie. Daarom hebben wij als enige organisatie buiten Cargotec onze status als dealer mogen behouden naast de Cargotec organisatie. Cargotec is de overkoepelende organisatie waartoe Kalmar behoort. Feyter Forklift Services is tegenwoordig actief in heel Nederland voor de verkoop, verhuur en het onderhouden van Kalmar heftrucks en reachstackers.

Heftrucks en container handlers

Met het Zweedse Kalmar bieden wij u een absoluut A-merk voor zware heftrucks en reachstackers. Met name in havens en de zware industrie is Kalmar al decennia een grote naam. Met meer dan 65.000 machines in meer dan 140 landen is het Zweedse merk de grootste fabrikant ter wereld van machines voor goederenverplaatsing. Wat betreft marktaandeel in de havenlogistiek geldt dat een vierde van alle containers die in de wereld verplaatst worden, wordt verplaatst met een Kalmar machine.

Pionier in elektrificatie

Als eerste brengt Kalmar elektrische heftrucks op de markt met een hefvermogen tot wel 33 ton. Daarnaast introduceerde men de eerste volledig elektrische reachstacker. Het mag duidelijk zijn: Kalmar is een échte prionier als het aankomt op de verduurzaming van zware material handling machines.

Werkplaats Vlissingen Feyter Forklift Services 550 450 Heavy Equipment

Heavy Equipment Division

Voor wat betreft verhuur en de verkoop van zware Heavy Handling machines beperkt ons werkveld zich niet tot Nederland. Middels onze zusterbedrijven Feyter Gabelstapler in Duitsland en Feyter Iberia in Spanje bedienen we een groot deel van Europa.

Door de wereldwijd grote vraag naar kwalitatieve, gebruikte Kalmar machines hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in het intensief reviseren van gebruikte zware heftrucks, reachstackers en terminal trekkers. Inmiddels is Feyter hierin een toonaangevende naam op de mondiale markt. Op onze locatie in Vlissingen-Oost, onze Heavy-Division, hebben wij een zeer ervaren team van technici dat zich heeft toegelegd op het in topconditie brengen van tweedehands machines.