Manitou dealer

Feyter Forklift Services is officieel dealer van Manitou heftrucks, verreikers en hoogwerkers voor de regio Zuidwest Nederland (Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland). U kunt bij ons terecht voor koop, huur, lease, onderdelen en onderhoud van zowel nieuwe als tweedehands Manitou machines.

Manitou Group

Manitou is onderdeel van de Manitou Group, waartoe ook de merken Mustang en Gehl behoren. Manitou is gevestigd te Ancenis in Frankrijk. Daar produceert het bedrijf zijn heftrucks, starre verreikers en hoogwerkers. De roterende verreikers worden op een andere locatie geproduceerd, namelijk in het Italiaanse Castelfranco vlakbij Bologna.

Marcel Braud is de grondlegger van Manitou. In 1958 kwam hij met het idee: “Waarom het ontwerp van een landbouwtractor niet omkeren en er een hefmast en hydraulische besturing aan toevoegen?” De eerste heftruck voor ruw terrein was daarmee geboren.

Manitou Mrt Verreikers

Manitou Verreikers

De verreiker is specifiek ontworpen om zware ladingen te verplaatsen en te tillen naar (middel)grote hoogte. De machines worden in vele branches ingezet omdat ze meer mogelijkheden bieden dan de standaard heftruck en laagdrempeliger zijn dan hijskranen. De Manitou verreiker dankt zijn succes aan de beschikbaarheid van vele verschillende voorzetstukken die snel bevestigd kunnen worden aan de kop van de telescooparm. Denk daarbij aan het standaard vorkenbord, schepbakken, kraanarmen / hijsjibs, balenklemmen, enzovoorts. De mogelijkheden zijn legio.

Het brede assortiment aan verreikers van Manitou is onderverdeeld in de segmenten Industrie, Agrarisch en Roterend.

Manitou M50-4 Ruwterrein Heftruck 00

Manitou heftrucks

De ruwterrein heftruck is waar het voor Manitou allemaal mee begon in 1958. De MC5 was destijds nog niet veel meer dan een omgekeerde tractor met hefmast. In 1969 werd de eerste daadwerkelijke vierwiel aangedreven ruwterreinheftruck gelanceerd. Met deze lange geschiedenis en alle bijbehorende ervaring spreekt het bijna voor zich dat Manitou anno nu vrijwel het alleenrecht heeft in dit segment. De Manitou M30 en M50 heftrucks van tegenwoordig hebben dan ook geen vergelijkbare concurrenten in hun toepassingsgebied.

Manitou Atj Hoogwerker

Manitou hoogwerkers

De hoogwerkers van Manitou zijn verdeeld in 3 categorieën: Knikhoogwerkers, Schaarliften en Telescoophoogwerkers. De eerste Manitou hoogwerker werd in 1995 geïntroduceerd. Deze knikhoogwerker is tegenwoordig nog steeds uniek in de markt vanwege zijn ruwterrein capaciteiten. De Manitou ATJ is de moderne versie van deze machine.

Ook de nieuwe TJ hoogwerkerserie is met zijn vierwielaandrijving, vierwielbesturing en pendelende achteras geschikt voor de inzet op ongelijk terrein. De schaar- en knikhoogwerkers bieden daarnaast vooral elektrische machines voor indoor gebruik.

Manitou Finance

Als officieel Manitou dealer kunnen we gebruik maken van de services van Manitou Finance. Zij bieden met grote regelmaat erg interessante lease acties met bijzonder een bijzonder lage rente. Loopt er een actuele lease actie, dan vindt u deze in ons nieuws overzicht.

Meer weten over de Manitou organisatie? Kijk dan eens op de Manitou.com website.