Manitou Ulm 412 Compacte Verreiker 0 +22

Manitou ULM-412

Manitou

De ULM verreiker serie van Manitou is de meest compacte machine in het aanbod. ULM staat daarbij voor Ultra Light Manitou. De Manitou ULM-412 heeft een hefvermogen van 1250 kg. Eén van de belangrijkste kenmerken van de machines is hun lage gewicht. Afhankelijk van de uitvoering en opties ligt dit voor de ULM-412 tussen de 2550 en 2750 kg. Hierdoor is het mogelijk om de verreiker op een aanhanger te vervoeren. Lees verder

Maximale capaciteit 1250 kg
Max. hefhoogte 4300 mm
Aandrijving Diesel
Transmissie Hydrostaat
Meer specificaties  
Download PDF

De ULM verreiker serie van Manitou is de meest compacte machine in het aanbod. ULM staat daarbij voor Ultra Light Manitou. De Manitou ULM-412 heeft een hefvermogen van 1250 kg. Eén van de belangrijkste kenmerken van de machines is hun lage gewicht. Afhankelijk van de uitvoering en opties ligt dit voor de ULM-412 tussen de 2550 en 2750 kg. Hierdoor is het mogelijk om de verreiker op een aanhanger te vervoeren.

 

Over de Manitou ULM verreiker

De ULM verreikers zijn gebouwd op een nieuw chassis, met een kleinere cabine en een lichtere motor. Hierdoor heeft Manitou de ULM-verreikers gemiddeld zo’n 1500 kg lichter gemaakt dan de MT-420 (voorheen de meest compacte verreiker). Afhankelijk van de uitvoering wegen de ULM verreikers tussen de 2550 en 2900 kg. Hierdoor is het mogelijk de machine te vervoeren op een aanhanger met een toegestaan ​​totaalgewicht van 3500 kg.

 

Yanmar motor

De ULM-verreikers bieden een maximale hefhoogte van 4,3 meter met behulp van een tweetraps telescopische mast. Onder de motorkap heeft Manitou wederom gekozen voor een Yanmar motor. In dit geval een driecilindermotor met een vermogen van 35 pk (25,7 kW). Deze motor is gekoppeld aan een hydrostatische transmissie.

Zoals alle verreikers uit de MLT-serie is ook de ULM uitgerust met de JSM Joystick voor het bedienen van de hydraulische functies. De joystick is gemonteerd op de armleuning die meebeweegt met de bestuurdersstoel.

 

Verschillende snelwisselsystemen

Nieuw in het assortiment verreikers van Manitou is dat de ULM kan worden uitgerust met verschillende snelwisselsystemen voor de aanbouwdelen. Namelijk de Euro-, 4-punts en Skidsteer koppeling. Een serie van 20 verschillende aanbouwdelen is speciaal ontwikkeld voor gebruik op ULM-verreikers voor een breed scala aan toepassingen.

Download de brochure

Video: Manitou ULM introductie

Video: Manitou ULM op transport

Manitou ULM-412 Compacte Verreiker in de praktijk 15

Comfortabele cabine

Ondanks zijn geringe afmetingen biedt de cabine van de ULM talrijke voordelen die het werken aangenaam maken. Met de exclusieve JSM joystick van Manitou kan u alle bewegingen met één hand bedienen: veilig en ergonomisch. Het dakraam bestaat volledig uit polycarbonaat: een transparant en bijzonder resistent materiaal dat voldoet aan de FOPS-norm (beveiliging tegen vallende voorwerpen).

Start & Stop systeem (optioneel)

Met de optie Stop & Start verlaagt u het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot, het aantal geregistreerde uren op de urenteller en de geluidsoverlast door de motor automatisch - dus zonder tussenkomst van de operator- uit te schakelen wanneer de verreiker stilstaat (automatische herstart zonder aan de sleutel te draaien).
Manitou ULM-412 Compacte Verreiker in de praktijk 5

Yanmar krachtbron

Met de Yanmar motor wordt een vermogen van 35,1 pk (26,2 kW) geboden en voldoet de machine aan de Stage V-milieunorm. Een DOC (Diesel Oxidation Catalyst) en een deeltjesfilter behandelen de uitlaatgassen.
Manitou Ulm Compact

Compact en wendbaar

Met een breedte van 1,49 m en een hoogte van 1,92 m beweegt de machine zich met gemak in de krapste ruimten. Denk aan stedelijke of zeer drukke werven, ingangen van garages, stallen etc. De kleine draaicirkel en de modus met 4 gestuurde wielen vergemakkelijken het manoeuvreren.
Manitou ULM-412 Compacte Verreiker in de praktijk 19

29 cm bodemvrijheid

Zijn bodemvrijheid van 29 cm zorgt ervoor dat de ULM gemakkelijk over alle obstakels heen komt. De pendelende achteras garandeert maximale tractie en stabiliteit. De machine is standaard uitgerust met 4 aangedreven wielen en spatborden aan de voorzijde van de machine.
Manitou ULM-412 Compacte Verreiker in de praktijk 6

Groot aanbod aan optionele extra's

Om de machine voor iedere gebruiker en inzet geschikt te maken is de ULM beschikbaar met een groot aanbod van opties. In de basis is de machine te krijgen in 3 afwerkingsniveau's: Essential, Comfort en Classic. Aanvullende extra's zijn bijvoorbeeld een autoradio in de armsteun of klimaatregeling.

Specificaties Manitou ULM-412 verreiker

 

Merk Manitou
Maximale capaciteit 1250 kg
Max. hefhoogte 4300 mm
Model ULM-412
Aandrijving Diesel
Transmissie Hydrostaat
Lastcentrum 500 mm
Aantal wielen, voor / achter (x = aangedreven) 2x / 2x
Breedte 1.49 m
Draaicirkel 2.62 m
Rijsnelheid, met / zonder lading 25 km/h
Motor, merk Yanmar
Motor, type 3TNV88C-DMU
Motor, vermogen 26.2 kW

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.