Manitou MLT630-115 landbouw verreiker 8 +16

Manitou MLT-630-115

Manitou

Zoals alle Manitou NewAg modellen is deze Manitou MLT630-115 specifiek ontworpen voor de werkzaamheden in de landbouw en veeteelt. Met een hefhoogte van 6 meter, een hefvermogen van 3 ton en compacte afmetingen biedt de machine veel mogelijkheden. Lees verder

Maximale capaciteit 3000 kg
Max. hefhoogte 6100 mm
Aandrijving Diesel
Transmissie Koppelomvormer / M-Varioshift
Meer specificaties  
Download PDF

Zoals alle Manitou NewAg modellen is deze Manitou MLT630-115 specifiek ontworpen voor de werkzaamheden in de landbouw en veeteelt. Met een hefhoogte van 6 meter, een hefvermogen van 3 ton en compacte afmetingen biedt de machine veel mogelijkheden.

De hoge prestaties worden mogelijk gesmaakt door een 116 pk Deutz motor (Stage V) gecombineerd met een Powershift automatische transmissie met koppelomvormer of de hydrostatische M-Shift. De hydraulische pomp met een variabele stroom van 104l/min en vele hydraulische functies zorgen ervoor dat u snel en efficiënt kunt werken.

Keuze uit verschillende transmissies

Ieder type transmissie heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Omdat de agrarische sector vele verschillende toepassingen kent biedt Manitou diverse transmissies. Bij de MLT630-115 kiest u uit een koppelomvormer met Powershift automatische versnellingsbak of een M-Varioshift.

  • Koppelomvormer met Powershift Plus
    De koppelomvormer transmissie met Powershift Plus biedt heeft een automatische versnellingsbak, maar biedt ook de mogelijkheid om manueel te schakelen.  De Powershift biedt 6 versnelling vooruit en 3 achteruit. Het wisselen van versnelling gaat nagenoeg onopgemerkt, er is geen verlies van koppel. Bij een lage snelheid is het koppel het hoogst. De Powershift Plus transmissie kenmerkt zich verder door een hoge betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw werkzaamheden.
  • M-Varioshift
    Met de M-Varioshift kunt u de rijsnelheid aanpassen tot 40 km/u en de tractie afstemmen op de toepassing. Middels de +/- knoppen op de JSM joystick bepaalt u eenvoudig de snelheid. Met de hoge precisie en tractie garandeert de Varioshift een snelle handeling. Kies 1 van de 2 modi om steeds de beste eigenschappen voor uw werk te hebben: De comfort-modus biedt uiterst precieze besturing, ideaal bij het plaatsen van ladingen. De dynamische-modus biedt een verhoogd reactievermogen voor het snelle werk.De inching-functie is standaard op de M-Varioshift en maakt het mogelijk om de beweging van de telescooparm te versnellen terwijl u de snelheid van de verreiker vermindert. Eveneens standaard is de keuze voor Eco modus. Hiermee wordt het motortoerental geoptimaliseerd en worden brandstofverbruik en geluidshinder aanzienlijk verlaagd.

 

Officieel Manitou dealer Zuidwest Nederland

Feyter Forklift Services is officieel Manitou dealer voor de regio Zuidwest Nederland. Voor de verkoop en verhuur van heftrucks, verreikers en hoogwerkers zijn wij de exclusief dealer in provincies Zeeland, (West-)Brabant en Zuid-Holland.

Video: Manitou NewAg presentatie

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zie de Manitou MLT NewAg verreiker aan het werk in deze presentatie video.
Manitou MLT630-115 Landbouw Verreiker 4

Transmissie keuze 1: Koppelomvormer

De koppelomvormer transmissie met Powershift Plus biedt heeft een automatische versnellingsbak. Het wisselen van versnelling gaat nagenoeg onopgemerkt, er is geen verlies van koppel. Bij een lage snelheid is het koppel het hoogst.
Manitou MLT630-115 Landbouw Verreiker 2

Transmissie keuze 2: M-Varioshift

Met de M-Varioshift kunt u de rijsnelheid aanpassen tot 40 km/u en de tractie afstemmen op de toepassing. Met de hoge precisie en tractie garandeert de Varioshift een snelle handeling. Kies 1 van de 2 modi om steeds de beste eigenschappen voor uw werk te hebben: De comfort-modus biedt uiterst precieze besturing, ideaal bij het plaatsen van ladingen. De dynamische-modus biedt een verhoogd reactievermogen voor het snelle werk. De inching-functie maakt het mogelijk om de beweging van de telescooparm te versnellen terwijl u de snelheid van de verreiker vermindert.

Video: Panoramisch zicht

De MLT NewAg verreikers onderscheiden zich door hun uitzonderlijke zicht. De hoek van elke lamel in het dakrooster is zorgvuldig afgesteld op de hefhoogte. Hierdoor heeft u als bestuurder ten alle tijde een vrij zicht op de lading. De lage positie van het scharnierpunt van de arm en de voorruit uit één stuk bieden een zichtbaarheid van 360°.
Manitou Mlt Verreikers Easy Step Detail

Gemakkelijke toegang tot de cabine

De toegang tot de bestuurdersplaats is volledig herzien: u stapt voortaan gemakkelijk in de cabine. De antisliptrede en grote handgrepen van de verreiker maken het in- en uitstappen nog gemakkelijker De standaard aangebrachte verlichting onder de deur maakt de toegang tot de cabine veilig, dag en nacht.

Video: High View Camera op de mast

Vereenvoudig werkzaamheden waarbij de telescoopmast ver uitgeschoven wordt. Met de HighView-camera kunt u bijvoorbeeld het laden van vrachtwagens (graan, maïs...) en de precisie van verschillende handlingen (stapelen kisten, balen...) versnellen.
Manitou Mlt961 145 Cabine

Comfortabele cabine

Geniet van een uitrusting die volledig op uw behoeften is afgestemd: stoffen stoel, in de hoogte en diepte verstelbare stuurkolom, zonneklep, elektrische ruiten, USB-poort, 12V-stopcontacten, autoradio, telefoonhouder, bekerhouder, automatische parkeerrem enz. De talrijke, ruime opbergvakken voor uw persoonlijke spullen verbeteren tegelijk ook het comfort.
Mlt 635 Newag Voorraad Feyter Forklift Services 21

Unieke JSM joystick

Exclusief voor Manitou: met de JSM® op de zwevende armsteun voert u, in alle veiligheid en zonder moeite, alle bewegingen met één hand uit: het heffen en zakken van de arm, het reiken, het kippen en graven van de bak, hydraulische bewegingen van de voorzetapparatuur maar ook het omkeren van de rijrichting.
Manitou Verreiker Newag Stage V Deutz Motor

Deutz motor

Het NewAg-gamma is uitgerust met 4 cilinder Deutz-motoren met een cilinderinhoud van 3,6 liter. Met hun vermogen van 101 pk tot 136 pk, afhankelijk van het model, zijn deze motoren perfect geschikt voor uw activiteiten. De NewAg-modellen respecteren de Stage V-norm. Ze maken gebruik van een DOC (Diesel Oxidation Catalyst) en een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) met toevoeging van een nabehandelingsvloeistof (Adblue® of vergelijkbaar).

Video: Eco-Stop

Met de Ecostop-optie kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd door de motor automatisch uit te schakelen bij stationair draaien, wanneer de bestuurder niet in de verreiker zit.
Manitou Group Voorzetapparatuur Schepbak

Snel voorzetstukken wisselen

Dankzij Manitou's snelwisselsysteem waarmee alle verreikers al 35 jaar zijn uitgerust, kunt u de voorzetapparatuur in enkele seconden vervangen. Het ECS® (Easy Connect System) verlaagt de druk op de hydraulische lijn van de voorzetapparatuur zonder de motor te stoppen, zodat u de hydraulische voorzetapparatuur eenvoudig en snel kunt wisselen.
Merk Manitou
Maximale capaciteit 3000 kg
Max. hefhoogte 6100 mm
Model MLT630-115 (V)
Aandrijving Diesel
Aandrijflijn 4x4
Transmissie Koppelomvormer / M-Varioshift
Aantal wielen, voor / achter (x = aangedreven) 2x / 2x
Breedte 2.13 m
Draaicirkel 3.68 m
Rijsnelheid, met / zonder lading 40 km/h
Motor, merk Deutz
Motor, type TCD 3.6 Stage V
Motor, vermogen 85 kW

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.