Terberg YT203 EV Electric Terminal Tractor Feyter Forklift Services(1) +5

Terberg YT203-EV

Terberg

Naast de standaard YT trekkers introduceert Terberg ook een generatie elektrische trekkers: De Terberg YT203-EV. De nieuwe elektrische aandrijving presteert vergelijkbaar met dieselmotoren en er is geen sprake van lokale CO2 en stikstof uitstoot. De grote batterijvariant biedt een aanzienlijk grotere actieradius dan voorheen. Bovendien heeft deze batterijtechnologie een groter temperatuurbereik, waardoor deze probleemloos ingezet kan worden in koude en warme omgevingen. Lees verder

Maximale capaciteit 36000 kg
Aandrijving Elektrisch
Aandrijflijn 4x2
Meer specificaties  

Naast de standaard YT trekkers introduceert Terberg ook een generatie elektrische trekkers: De Terberg YT203-EV. De nieuwe elektrische aandrijving presteert vergelijkbaar met dieselmotoren en er is geen sprake van lokale CO2 en stikstof uitstoot. De grote batterijvariant biedt een aanzienlijk grotere actieradius dan voorheen. Bovendien heeft deze batterijtechnologie een groter temperatuurbereik, waardoor deze probleemloos ingezet kan worden in koude en warme omgevingen.

 

Terberg elektrische terminal trekker

Met de nieuwe elektrische aandrijvingen voert Terberg een aantal belangrijke verbeteringen door ten opzichte van vorige generaties. Door verschillende batterij capaciteiten aan te bieden, kunnen klanten de oplossing kiezen die past bij hun operationele inzet. Bedrijven met een intensieve inzet kunnen kiezen voor een vergrote batterijcapaciteit en daarmee een grotere actieradius. Bij een minder intensieve inzet en met meer tijd om tussentijds te laden kan worden gekozen voor een minder groot batterijpakket, uiteraard tegen een aantrekkelijkere prijs.

De nieuwe elektromotor presteert vergelijkbaar met dieselmotoren en er is geen sprake van lokale COen stikstof uitstoot. De nieuwe elektrische aandrijving bevat minder (bewegende) delen, zowel ten opzichte van een dieselmotor als ten opzichte van de vorige EV generatie. Hierdoor zijn de onderhoudskosten lager. Ook beschikt de nieuwe EV-aandrijving over regeneratief remmen wat zorgt voor een lager energieverbruik. Ten slotte kan emissievrij en stiller in afgesloten ruimtes gereden worden, dit komt bij terminal trekkers vaak voor.

 

 

Over Terberg

Het familiebedriif Terberg in Benschop bestaat al sinds 1869. Destijds opgericht door Johannes Bernardus Terberg en inmiddels met de 4e generatie aan het roer. Het oer-Nederlandse bedrijf heeft zich in al die jaren gespecialiseerd in de productie van Terminal, RoRo en Yard Trekkers. De Terberg producten worden met name ingezet in de havens, de logistiek en de industrie. Als trendsetter in deze markt speelt Terberg voortdurend in op de vraag van de klant met innovatieve oplossingen en hoogwaardige producten. De hoge kwaliteit en de zorgvuldige aftersales hebben van Terberg een grote internationale speler gemaakt, actief in meer dan 120 landen.

Terberg besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en is er terdege van bewust, dat de generaties na ons ook in een schone wereld moeten kunnen leven en werken. Zoals kenmerkend is voor een familiebedrijf, weet Terberg dat alleen met betrokken medewerkers, die passie voor het bedrijf en het product hebben, het verschil kan worden gemaakt.

Video: Terberg YT203-EV in actie

The EV drive has regenerative braking to reduce the energy consumption.

Regeratief remmen

De EV-aandrijving bevat regeneratief remmen om het energieverbruik te verminderen.

Lage onderhoudskosten

Het elektrische systeem heeft minder bewegende delen dan een dieselmotor en de vorige EV-generatie, wat resulteert in lage onderhoudskosten.

Geen emissies

De machine stoot geen CO2 of NOX uit en voldoet aan alle strenge milieueisen.

Laadcyclus volgen

De Terberg Connect telematica oplossing maakt het mogelijk om op afstand de status en prestaties van elk voertuig te volgen, waaronder de laadcyclus en de beschikbare batterijcapaciteit. Hierdoor is het mogelijk om het juiste voertuig op het juiste moment te laden en dus ongeplande downtime te voorkomen.

Opladen bij reguliere laadstations

Door gebruik te maken van een gelijkstroomlader ontstaat de mogelijkheid om het voertuig bij reguliere laadstations te laden. De nieuwe batterijen voldoen aan de ECE-R100 rev. 2-richtlijn en zijn bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen, hierdoor is de nieuwe Terberg YT203-EV wereldwijd inzetbaar!* Bovendien voldoet de nieuwe laadstekker aan de CCS2.0 automotive standaard. De voertuigen kunnen met iedere willekeurige lader met CCS2.0 aansluiting en de juiste specificaties opgeladen worden. Ook in de Verenigde Staten kunnen voertuigen met deze laadtechnologie worden geladen.

Ergonomie en comfort

Net als de voorgaande serie wordt ook de nieuwe YT, dus ook de elektrische variant, gekenmerkt door de ruime cabine. Die is volledig ontworpen voor een hoge ergonomie en optimaal bedieningsgemak. De comfortabele cabinevering is vergelijkbaar met die van vrachtwagens. Naast de chauffeursstoel zitten bedieningselementen voor een intuïtieve vingertopbediening. Ook de opbergruimte boven het hoofd en de uitsparingen op het vernieuwde dashboard zijn goed toegankelijk en heel functioneel. De grote, iets schuin geplaatste ramen bieden de chauffeur in alle richtingen een uitstekend zicht en voorkomen hinderlijke spiegelingen.
Merk Terberg
Maximale capaciteit 36000 kg
Model YT203-EV
Aandrijving Elektrisch
Aandrijflijn 4x2
Aantal wielen, voor / achter (x = aangedreven) 2x / 2
Batterij voltage / capaciteit up to 222 kWh

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

Meer weten? Neem contact op

Jari Maljaars

Accountmanager - Heavy Equipment Division

"*" betreft noodzakelijke velden

Adres*
Beschrijf uw aanvraag en specifieke wensen en eisen zo gedetailleerd mogelijk alstublieft.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.

Meer weten? Neem contact op

Jari Maljaars

Accountmanager - Heavy Equipment Division